Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδρίασε η Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 26-1-2020 και ώρα 11 το πρωί συνεδρίασε η Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα Γιαννιτσά, παρουσία της Βουλευτίνας μας Θεοδώρας Τζάκρη.
Συζητήθηκαν η εξέλιξη της διεύρυνσης του κόμματος και η λειτουργία των κομματικών οργανώσεων.
Η πορεία συγκρότησης για ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι σε εξέλιξη και στο νομό μας. Η συζήτηση, στην Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας ξεκίνησε με τις εισηγήσεις της Βουλευτίνας Θεοδώρας Τζάκρη και της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου μέλους της Κ.Ε. 
Ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε κατέληξε σε ένα σαφές μήνυμα: Όλοι μαζί, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί, οικολόγοι, η νέα γενιά, παλιότερα και νεότερα μέλη και στελέχη, είναι η ώρα να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. 

Στόχος, ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εργαλείο κοινωνικής προόδου, εκφραστή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλουμε ένα μαζικό κόμμα που θα θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για δημοκρατικές αλλαγές, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.
Στο δρόμο για το συνέδριο έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω από 200 νέα μέλη στο Νομό Πέλλας. Πάνω από το 50% προσήλθαν και κατέθεσαν αυτοπροσώπως την αίτηση εγγραφής μέλους στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza, η διεύρυνση των δυνατοτήτων συμμετοχής και η οργάνωση της κοινωνικής διαθεσιμότητας, αυξάνονται θεαματικά.

Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία εγγραφής νέων μελών πιο εντατικά το επόμενο διάστημα. Το ενδιαφέρον των προοδευτικών πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα που ηττήθηκε μόλις πριν έξι μήνες. Το 32% που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2018, μπορεί να τον μετατρέψει σε πλειοψηφικό ρεύμα.

Η διαμόρφωση ενός προοδευτικού πολιτικού προγράμματος, που θα έχει το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνική πλειοψηφία, αποτελεί κομβική ανάγκη προκειμένου να αποκρουστεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση και η ρεβανσιστική παλινόρθωση του κράτους της πιο σκληρής δεξιάς. Σε αυτό το πλαίσιο μπαίνει και η ανάγκη μαζικοποίησης. Εννοείται ότι  υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, με κοινό όμως στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιστοίχιση του εκλογικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ. Οι προβληματισμοί και ο ανοιχτός διάλογος αποτελούν ταυτοτικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που συζητά και διαβουλεύεται.

Συζητάμε δημόσια και με οργανωμένο τρόπο τα βασικά ερωτήματα της μετάβασης ουσιαστικά σε ένα νέο κόμμα: Τι κόμμα χρειαζόμαστε; Πώς θα συγκροτήσει ενιαία ταυτότητα; Τι χαρακτηριστικά θα έχει η ταυτότητα αυτή; Τι προβλήματα και τι αντιφάσεις πρέπει να ξεπεράσουμε στο νέο ξεκίνημα; Πώς το νέο κόμμα θα είναι πολιτικά και οργανωτικά αποτελεσματικότερο; Ποιες θα είναι οι αιχμές του πολιτικού του προγράμματος; Με ποιο σχέδιο θα διεκδικήσει να ξαναγίνει κυβέρνηση; Τι έκανε, ως κυβέρνηση, που δεν πρέπει να ξανακάνει;

Ο στόχος όλων των στελεχών μας και των μελών μας, παλιών και νέων είναι κοινός: Χρειαζόμαστε, στέρεη φυσιογνωμία, ισχυρή πολιτική αξιοπιστία και οργανωτική αποτελεσματικότητα. Χρειαζόμαστε βελτίωση της επικοινωνίας μας με την κοινωνία, και πρωτοβουλίες που να παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα. Θέλουμε κόμμα με πρόγραμμα μακράς πνοής. Θα πετύχουμε με διεύρυνση αυτοπεποίθησης και συντροφικότητας!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.