Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Μαυρίδης στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Πέλλας "Αγάπη για τα ζώα" στα Γιαννιτσά


Το νεοσύστατο Φιλοζωικό Σωματείο στον δήμο Πέλλας «Αγάπη για τα ζώα» που δημιουργήθηκε το 2019 στα Γιαννιτσά, σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για το πώς τα ζώα μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας. Κεντρικός ομιλητής ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης. 
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 2μμ (μεσημέρι) και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Πέλλας, στο Δημαρχείο, στα Γιαννιτσά. 
Θα συζητήσουμε με τον επίσημο καλεσμένο μας, αλλά και το δικηγόρο του συλλόγου μας Χάρη Αγγελίδη, την ψυχολόγο Άννα Νανούδη και τον κτηνίατρο Θάνο Τζιρίνη για τους τετράποδους φίλους μας και για το ποια είναι τα οφέλη της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπου που επιλέγει την συντροφιά ενός ζώου. Τα σκυλιά ιδιαίτερα, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του αισθήματος της μοναξιάς, στη μείωση του στρες και του άγχους, στην κατάθλιψη, στην προώθηση της κοινωνικοποίησης, της καθημερινής άσκησης και παιχνιδιού και στην παροχή, άνευ όρων, αγάπης και στοργής.
Σήμερα, εκατομμύρια ζώα συντροφιάς εγκαταλείπονται στους δρόμους και κακοποιούνται καθημερινά με απεχθείς και απαξιωτικούς τρόπους. Κι όμως ακόμη κι αν δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν αδέσποτο, πρέπει να μάθουμε πως τα ζώα είναι πλάσματα που μας μαθαίνουν την πραγματική έννοια της φιλίας, της ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης, της εμπιστοσύνης και της αγνής και απλής χαράς ακόμα και όταν οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες.
Ο σεβασμός άλλωστε προς άλλες μορφές ζωής και γενικά η προστασία των ζώων από βάναυσες συμπεριφορές είναι δείκτης μιας πολιτισμένης κοινωνίας, δείκτης σεβασμού στις αξίες.

Το Δ.Σ. του συλλόγου 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.