Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερντογάν: Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα


Νέες προκλητικές δηλώσεις, με αναφορές στις θαλάσσιες ζώνες, πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο και τη Διάσκεψη για τη Λιβύη.

Ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο μνημόνιο με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε εκ νέου κριτική στην Αθήνα για την επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα.

«Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Ήθελε απλά να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης μου είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει το χάσμα μεταξύ μας. Αλήθεια θέλει κάτι τέτοιο και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Αυτό είναι ανοησία. Απάντησα ότι ας διορθώσει πρώτα αυτό το λάθος και μετά θα είναι εύκολο να συναντηθούμε».

Αναφορικά με την παρουσία του «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι τα κέρδη από το φυσικό αέριο θα μοιραστούν από τις δύο πλευρές του νησιού. «Μέχρι στιγμής η “Νότια Κύπρος” δεν το δέχεται. Ποτέ δεν δέχτηκαν να κάτσουν και να συζητήσουμε για αυτό», είπε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αν σου βαστάει έλα Κρήτη θα φύγεις χανουμακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
      ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΖ Η΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΠΗΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.