Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γρίπη: Στην εντατική νοσηλεύονται άλλοι δύο ασθενείς

Ανοδικά, αλλά με αργό ρυθμό, κινείται το κύμα της εποχικής γρίπης σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την τελευταία εβδομάδα του 2019.

Αντίθετα, σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι επισκέψεις των πολιτών με συμπτώματα γρίπης σε κάποιον γιατρό.

Ο απολογισμός για το προηγούμενο έτος κλείνει με έξι σοβαρά κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα από τις 23 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2019 ελέγχθηκαν συνολικά για ιούς γρίπης 42 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία, με τα 4 (9,5%) εξ΄ αυτών να είναι θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Δεκαμβρίου, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 6 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης, ένα εξ αυτών κατέληξε σε θάνατο, με τους ασθενείς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, με το μικρότερο ηλικιακά να είναι 9 ετών και τον μεγαλύτερο 84 ετών. Σημειώνεται πως στο θανατηφόρο κρούσμα – αφορούσε εναν 61χρονο για τον οποίο ο έλεγχος έδειξε γρίπη τύπου Β.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα ενώ παράλληλα τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη ιδίως στα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι ειδικοί επαναλαμβάνουν τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής, που εμποδίζει τη διασπορά ιών στο περιβάλλον.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.