Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EastMed: Υπογράφεται αύριο στο Ζάππειο η διακυβερνητική συμφωνία


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, υπογράφεται η Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αύριο, στις 2 Ιανουαρίου του 2020, στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 18:30.

Τη Διακυβερνητική Συμφωνία θα υπογράψουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και οι ομόλογοί του, από το Ισραήλ, ο κ. Yuval Steinitz και από την Κύπρο, ο κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Υπογραμμίζεται ότι ενόψει της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για την υπογραφή του EastMed, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης (αρμόδιος για θέματα Ενέργειας), κ. Stefano Patuanelli, χθες, απέστειλε επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:


«Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχές για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, την οποία η Ιταλία συνεχίζει να στηρίζει και στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Σχεδίων Κοινού Ενδιαφέροντος PCI (Project of Common Interest)».

Στο περιθώριο της υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας, στον χώρο του Ζαππείου, στις 15:45, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ενέργειας, κ. κ. Κωστή Χατζηδάκη, Yuval Steinitz και Γιώργου Λακκοτρύπη.

Προσύμφωνο Συνεργασίας ΔΕΠΑ – Energean

Λίγες ώρες νωρίτερα από την υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για την κατασκευή του EastMed, στις 12:00, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεσογείων 119,  θα υπογραφεί το Προσύμφωνο Συνεργασίας (Letter of Intent) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas.

Με το Προσύμφωνο Συνεργασίας γίνεται ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο βήμα για την εμπορική βιωσιμότητα του αγωγού φυσικού αερίου, EastMEd, καθώς η ΔΕΠΑ θα μπορεί να δεσμεύει και να προμηθεύεται ποσότητες φ.α. από την Energean. Το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο εταιριών, ΔΕΠΑ και Energean αφορά στην εμπορική  συνεργασία  προμηθευτή και αγοραστή με τη διακίνηση και εμπορία ισραηλινού φυσικού αερίου που ήδη υφίσταται, όπως και αυτού που θα εξορυχθεί μεταγενέστερα στην Ισραηλινή ΑΟΖ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.