Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB από BB-, με θετικές προοπτικές, με την ελληνική οικονομία να απέχει πλέον μόλις δύο σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα. 

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα ήταν τον Αύγουστο του 2018, ενώ στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης τον Αύγουστο του 2019, o οίκος τόνισε ότι στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά στη δυναμική της ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Μετά και την «ετυμηγορία» του οίκου Fith, την πρώτη αξιολόγηση για το 2020, η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτη στα σχέδιά της για έξοδο  στις αγορές με νέα ομολογιακή έκδοση. Ήδη οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά 15ετίας, με το κόστος δανεισμού στη 10ετία στο 1,31%, έχοντας αποκλιμακωθεί σχεδόν κατά 300 μονάδες βάσης τον τελευταίο χρόνο, καθώς η φιλοαναπτυξιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης και η προσήλωση στην προσέλκυση επενδύσεων ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Την σκυτάλη των αξιολογήσεων αναμένεται να παραλάβουν οι οίκοι S&P και DBRS στις 24 Απριλίου (διπλή αξιολόγηση σε μία ημέρα) και η Moody’s στις 8 Μαΐου.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.
  ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΕΞΕΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.
  ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΛΑΘΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΥΠΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΕΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
  ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΞΕΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
  ΚΑΙ ΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΝ.
  ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.