Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγογράφηση φαρμάκων: Τέλος οι γιατροί – Θα γίνονται με SMS


Πέρα από τις νέες ταυτότητες, την ταυτοποίηση προσώπων μέσω ενός ενιαίου και μοναδικού αριθμού που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, στην τελική ευθεία είναι και η συνταγογράφηση μέσω SMS.
Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως τόνισε στην τελική ευθεία είναι η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, σύμφωνα με το οποία οι πολίτες θα λαμβάνουν μέσω SMS τις ιατρικές συνταγές.
Η τεχνολογική δομή του συστήματος είναι σχεδόν έτοιμη και θα ανέβει έως το τέλος Μαρτίου, σχεδόν ταυτόχρονα με το gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν από το σπίτι τους να προχωρήσουν σε ενέργειες για τις οποίες μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικό το «πέρασμά» τους από ΚΕΠ.
Ο τίτλος που δόθηκε στο πρότζεκτ είναι «άυλη συνταγογράφηση» και αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο υφιστάμενο σύστημα, με πολλαπλά οφέλη για τους χρόνια πάσχοντες.
Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Οι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, ενώ πολίτες με χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους με μήνυμα στο κινητό τους.
Τέλος θα μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως, χωρίς, δηλαδή, να είναι αναγκαίο να τον επισκεφτούν.
Από το νέο σύστημα συνταγογράφησης αναμένεται να ευνοηθούν τόσο οι πολίτες όσο και το Δημόσιο.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. Τέλος θα μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως, χωρίς, δηλαδή, να είναι αναγκαίο να τον επισκεφτούν.

  Από τη μία μας λένε ότι είμαστε η μοναδική χώρα της δύσης στην οποία ο καθένας χωρίς ιατρική συνταγή πηγαίνει και παίρνει φάρμακα , κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει και από την άλλη ανακοινώνουν ότι οι πολίτες ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να ζητήσουν από τους γιατρούς να γράψουν φάρμακα χωρίς να τους επισκέπτονται........
  Και σκέφτομαι μήπως είμαστε των άκρων ή απλά πετάμε παπα@@@@ιες για εντυπώσεις;
  Θα ήθελα να δω:
  Τηλέφωνο ο ασθενής στον γιατρό, γράψε μου μία από τα ίδια γιατί τελείωσαν. Ο γιατρός κάνοντας ιατρική μέσω SMS τα γράφει και όλα καλά. Αν πει στον ασθενή , να περάσει να τον δει, θα αρχίσει το πανηγύρι. Δεν μιλάμε να έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα του ασθενή και η συνέχιση της ίδιας συνταγογράφησης να τον στείλει με το ΕΚΑΒ στις πρώτες βοήθειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.