Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

120 έξυπνες μαθητικές "επιχειρήσεις" στις Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του JA Greece - Τέσσερα σχολεία από την ΠΕ Πέλλας


Ρεκόρ συμμετοχής σημειώνεται φέτος στις δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του Junior Achievement Greece που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι. Για πρώτη φορά θα δώσουν το παρόν 120 μαθητικές "επιχειρήσεις", με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναμένεται να εντυπωσιάσουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Τρείς χιλιάδες (3.000) παιδιά, από 15 έως και 18 ετών, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2020" κατάφεραν, μέσα σε λίγους μήνες, κάνουν την ιδέα τους "επιχείρηση" και είναι ενθουσιασμένα που στις Εμπορικές Εκθέσεις θα αποκτήσουν το δικό τους "κατάστημα" για μια ημέρα, θα πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα διαγωνισθούν.


Από την ΠΕ Πέλλας συμμετέχουν το Γυμνάσιο Πετριάς με την εικονική επιχείρηση "Πελλαία Φύση", το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με την εικονική επιχείρηση "Τροφιστές", το ΓΕΛ Καλής με το παιχνίδι γνώσεων και συναισθηματικής νοημοσύνης EDUGAMES και το 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας με την εικονική επιχείρηση "Μηλογεύσεις ΒΟΡΑ". 

"Στα πλαίσια του Πανελλήνιου διαγωνισμού του ΣΕΝ/JA Greece "Νεανική Επιχειρηματικότητα", το σχολείο μας συμμετέχει για 4η φορά με την εικονική επιχείρηση: "Πελλαία Φύση", παρασκευή αρωματικών χώρου και αυτοκινήτου με αιθέρια έλαια από βότανα που συλλέγονται από το βουνό Πάϊκο. Αν επιθυμείτε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών μας ακολουθήστε την σελίδα στο Facebook "Pellaiafysi" από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα της "επιχείρησης" αλλά και για θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος", αναφέρεται στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Τα μαθητικά "καταστήματα" (περίπτερα) στήνονται στους διαδρόμους -ανάμεσα στα αληθινά καταστήματα- και οι μικροί "επιχειρηματίες" νιώθουν εκείνη την ημέρα "καταστηματάρχες". Αυτό το βίωμα ενθουσιάζει τα παιδιά και τους μένει αξέχαστο σε όλη τους τη ζωή.

Οι δύο εκδηλώσεις είναι:

15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Mediterranean Cosmos (09:00-15:00)

Συμμετέχουν 45 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης. Θα γίνει αξιολόγηση των 45 Μαθητικών "Εικονικών Επιχειρήσεων" από κριτική επιτροπή του JA Greece και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων.   

15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020  

Τhe Mall Athens (09:00-15:00)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.