Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε η 2η δραστηριότητα επιμόρφωσης Erasmus+ KA229 στο ΓΕΛ Εξαπλατάνου



Ολοκληρώθηκε η 2η Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης», η οποία υλοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 Συμπράξεις σχολείων με τίτλο «We share our books we shave our culture» και αριθμό 2019-1-TR01-KA229-075149_2.
Οι εταίροι του προγράμματος από την Τουρκία και τη Ρουμανία, εκπαιδευτικοί και μαθητές, 17 συνολικά, έφθασαν στις 2 και αναχώρησαν στις 7 Φεβρουαρίου. Η υποδοχή έγινε στις 3 Φεβρουαρίου παρουσία όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Γιάντσης, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Βέσκος καθώς και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Εξαπλατάνου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Εξαπλατάνου και του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Οι μαθητές των τριών χωρών παρουσίασαν τις δυο πρώτες μέρες τις εργασίες τους σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο ενώ έλαβαν μέρος και σε εργαστήρι σελιδοδεικτών, κατασκευή σχετικού puzzle και σε ψηφιακές δραστηριότητες. 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων επισκέφτηκαν τα Λουτρά Πόζαρ και την Έδεσσα, όπου ξεναγήθηκαν στον Μύλο των γεύσεων, την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι και στους καταρράχτες. Την Τετάρτη 5 Φλεβάρη επισκέφτηκαν τα Μουσεία Πέλλας και Αιγών και την πόλη της Βέροιας, ενώ το βράδυ διασκέδασαν στο εορταστικό δείπνο όπου έγινε και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής. Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη την οποία γνώρισαν μέσα από έναν πολιτιστικό γύρο με λεωφορείο και στη συνέχεια περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο και επισκέφτηκαν την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Οι εταίροι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί
συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και δημιούργησαν φιλικές σχέσεις.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.