Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών»: Πρώτο βραβείο στο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Σαραρίμ» στην Καλαμαριά!


Το πρώτο βραβείο στο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, «Σαραρίμ» στην Καλαμαριά απέσπασε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών». Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον χοροδιδάσκαλο!

Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών Σαραρίμ διοργανώθηκε το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν.Βότση»  από τις Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος.

Το όνομα του φεστιβάλ παραπέμπει σε ένα ξεχασμένο ομαδικό παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες με ίσο αριθμό μελών, επέλεγαν ψευδώνυμα, ενδύονταν ρόλους (παραμυθιών, κωμικών ανθρώπων της καθημερινότητας, κ.ά.) και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ενότητες το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.
Συμμετειχαν  συνολικά 800 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από όλες τις εθνοτικές ομάδες του ελλαδικού χώρου. Οι χορευτικές ομάδες που επιλέχθηκαν προερχόντουσαν από την Ξάνθη μέχρι την Πάτρα, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανελλήνιο.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.