Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Διευθυντή ΤΕΘΑ - Τα στρατόπεδα "Φιλιππάκου", "Καψάλη" και "Δούμτσα Μαργαρίτη" στην ατζέντα


Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή, Αντιστράτηγο Α. Κονδύλη πραγματοποίησε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Η πρωτοβουλία του Βουλευτή αποτελεί συνέχεια ενεργειών του αναφορικά με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων του συνοικισμού Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών τα οποία βρίσκονται δίπλα στα Στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» καθώς και αυτών πέριξ του Στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ».

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι από πλευράς ΤΕΘΑ υπάρχει η βούληση για οριστική λύση στο ζήτημα. Επόμενο βήμα του Βουλευτή θα είναι η παρέμβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξασφαλιστεί εκ νέου η πολιτική βούληση για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Είναι ενδιαφέρον πως ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας είχε το ίδιο χαρτοφυλάκιο και το 2014, όταν το θέμα είχε φτάσει πολύ κοντά σε διευθέτηση με το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε αλλά τελικώς δεν ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με την τότε διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικώς τις πρόωρες κάλπες και την αλλαγή Κυβέρνησης, δεν επέτρεψαν τη συζήτησή του.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έθεσε ο Βουλευτής είναι αυτό του Στρατοπέδου «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ», στη Σκύδρα. Ο Βουλευτής μετέφερε το πάγιο αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για παραχώρησή του. Το ΤΕΘΑ έχει αυτή τη βούληση, εφόσον δεν επηρεάζεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΓΕΣ και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες επαφές με το Δήμο Σκύδρας. Αναμένονται θετικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών αυτού του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου χώρου.
Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αρμοδιότητες, την ιστορία και την αποστολή του ΤΕΘΑ, καθώς ο Βουλευτής, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, έχει ειδικό ενδιαφέρον.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Μπράβο, Λάκη αφου έχεις μαζί σου τον Θόδωρο Τσιφτε θα σαρώσουμε αυτήν την φορά! Πρώτοι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.