Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κονοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη της Αριδαίας


Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας, με αφορμή τα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη της Αριδαίας, κατέθεσαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας και Εσωτερικών ερώτηση και ζητούν να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της πόλης της Αριδαίας, Δήμου Αλμωπίας με κατάλληλο πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης και την χορήγηση, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας και Εσωτερικών
Θέμα: Ακατάλληλο νερό στην πόλη της Αριδαίας, Δήμου Αλμωπίας στην Π.Ε. Πέλλας.

Στις 06.02.2020, οι κάτοικοι της πόλης της Αριδαίας ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμωπίας, ότι διενεργήθηκε έλεγχος στην ποιότητα του νερού και ανιχνεύθηκε «παροδική αύξηση της περιεκτικότητας του νερού του δικτύου ύδρευσης της, σε αρσενικό». Συγκεκριμένα με όριο τα 10 gr/l μετρήθηκε περιεκτικότητα 17 gr/l. 
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Αλμωπίας συνέστησε στους κατοίκους να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου της πόλης ως πόσιμο μέχρι την εξεύρεση εναλλακτικού τρόπου παροχής πόσιμου νερού.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αφορά την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της πόλης. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το αρσενικό είναι συσσωρευτικό στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν αποβάλλεται ποτέ. Μάλιστα προσλαμβανόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσω του πόσιμου νερό σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του επιτρεπόμενου ορίου των 10μg/l, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα δερματολογικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά, καρδιολογικά και αιμοποιητικά, καθώς επίσης μπορεί να προκαλέσει καρκινογένεση. 
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που προωθήθηκε συστηματικά από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει να προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Σύμφωνα όμως με τις λαϊκές ανάγκες, το νερό, είναι φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και για την εγχώρια παραγωγή και γι αυτό πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της πόλης της Αριδαίας, Δήμου Αλμωπίας με κατάλληλο πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης.
Τη χορήγηση, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Πω πω πω μιλάμε τον έσκισαν τον υπουργό άξιος ο μισθός τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλα εσενα σε πηραξε που ενημερωσαν τον υπουργο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η υποκρισία με πειράζει δήθεν ενημέρωσαν

   Διαγραφή
 3. Στην βιομηχανικη παντως δεν υπαρχει αρσενικο γιατι απο τον ιουλιο εχει νερο το πολυ μια εβδομαδα και οι λογαριασμοι ερχονται κανονικα χωρις να ντρεπεται κανεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υποκρισία είναι να φέρει κάποιο κόμμα στη Βουλή ένα υπαρκτό πρόβήμα και να ζητήσει την λήψη μέτρων? Όχι βέβαια. Υποκρισία είναι να προσπαθεις να κρύψεις τον αντικομμουνισμό σου πίσω από εξυπναδες της δεκάρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.