Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο "Κουβαρούλης" στην Άρτα (φωτο)Μετά από πρόσκληση του Κέντρου Πρόληψης Ν. Άρτας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 σεμινάριο με 14 Νηπιαγωγούς –μεταξύ των οποίων ήταν και η αντίστοιχη συντονίστρια Προσχολικής Αγωγής κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου- και 3 Στελέχη Πρόληψης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» που έχει δημιουργήσει το Κ.Π. Ν. Πέλλας σε συνεργασία με Νηπιαγωγούς του Νομού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ψυχο-σεξουαλικής εκπαίδευσης που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και απαντάει σε βασικές απορίες τους, όπως το πώς ήρθαν στον κόσμο, κτλ. και κυρίως συμβάλλει στην προστασία των παιδιών από το ενδεχόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης/κακοποίησης.

Διαθέτει την έγκριση του ΙΕΠ – Υπ. Παιδείας (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177137/Δ7 από τις 13.11.2019) και ήταν το μοναδικό πρόγραμμα μεταξύ 63 προγραμμάτων που κατατέθηκαν από τον ΟΚΑΝΑ για έγκριση το οποίο λόγω της ειδικής στοχοθεσίας του δεν απαιτείται η έγκριση των γονέων προκειμένου να συμμετέχει το νήπιο στο πρόγραμμα.

Θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία στον Πρόεδρο του Κ.Π. Σεβασμιότατο Μητροπολίτη πρώην Άρτης, κ.κ. Ιγνάτιο, τον Επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης κ. Θ. Οικονομίδη, σε όλα τα μέλη του Κέντρου Πρόληψης και φυσικά στις συμμετέχουσες. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.