Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν. Παρούτογλου: «Το νερό της Αριδαίας είναι πόσιμο αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις αναλύσεις» (βίντεο)


Την βεβαιότητά του ότι το νερό της Αριδαίας είναι κατάλληλο, είναι πόσιμο, αλλά η επισημοποίηση της βεβαιότητας αυτής αναμένεται να γίνει με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμωπίας (ΔΕΥΑΑ) Νίκος  Παρούτογλου  που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μαζί με τον Διευθυντή της επιχείρησης Τάσο Παναγιωτελίδη.

Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε ώστε να ενημερωθούν οι δημότες της Αριδαίας από «πρώτο χέρι» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που προκάλεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από βλάβες, αλλά και οι αναλύσεις που έδειχναν άνοδο του Αρσενικού κυρίως στην υδροδότηση της Αριδαίας.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμωπίας και κάλεσαν τον κόσμο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ώστε να μπορεί η επιχείρηση να προσφέρει να αντεπεξέλθει (το έλλειμμά της σήμερα εντοπίζεται σε 3 εκ. ευρώ) ακόμα καλύτερες  υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στο θέμα των τελευταίων ημερών  με το Αρσενικό στο νερό της Αριδαίας, ο Νίκος Παρούτογλου τόνισε: «Μας ήρθε ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγείας το οποίο μας πληροφορούσε ότι πάρθηκε ένα δείγμα από κάποιο σημείο της Αριδαίας. Οι αναλύσεις ολοκληρώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου που μας έστειλαν το έγγραφο και μας πληροφορεί ότι η περιεκτικότητα που ανιχνεύτηκε σε αρσενικό είναι 17 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Το συγκεκριμένο δείγμα πάρθηκε στις 14 Νοεμβρίου, δηλαδή 2,5 μήνες μετά μας στέλνουν μία ανάλυση και όπως καταλαβαίνετε εμείς στο ενδιάμεσο έχουμε κι άλλες αναλύσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι το νερό είναι κατάλληλο».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ είπε: «Εμείς έπρεπε να ενεργήσουμε άμεσα, γιατί έστω και η παραμικρή υποψία να υπάρχει πως κάποιος έχει κάνει λάθος, θα ήταν ανεύθυνο να μην ενεργήσουμε όπως θα έπρεπε» και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή κατηγορήθηκα επειδή δήλωσα με βεβαιότητα ότι το νερό είναι κατάλληλο. Η πορεία μου έχει δείξει ότι αντιμετωπίζω υπεύθυνα τέτοια ζητήματα. Δεν θα έβγαινα να πω κάτι τέτοιο αν δεν είχα κάποια στοιχεία στα χέρια μου. Παρόλαυτά, επιμένω και λέω να κάνει ο κόσμος υπομονή μέχρι να βγάλουμε νεότερη ανακοίνωση».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Opios xrostaei stilte ton stin eforia epitelous , alios den stronoun ta pragmata , ftani pia me ton kathe pseutotsampouka pou leei den plirono . Stin eforia kai kopsimo to nero tou. Spaste auga an thelete na miothi to xreos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.