Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη στη βουλή: Το νέο Ασφαλιστικό κάνει πράξη τη δεξιά λογική - Να δουλεύουν εννιά για να τρέφουν έναν


Ομιλία απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Η ομιλία της βουλευτή έχει ως εξής:

«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να ξεκινήσω εκφράζοντας την ελπίδα ότι η προληπτική λογοκρισία δεν θα φτάσει και στο κανάλι της Βουλής. Γιατί όταν κατακρίναμε την υπαγωγή της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην αρμοδιότητα του γραφείου του πρωθυπουργού ξέραμε τι λέγαμε. 
Ήρθε το πρώτο παράδειγμα με την φίμωση των περιφερειακών ανταποκριτών της ΕΡΤ. Αλήθεια ΕΣΡ υπάρχει; Φλέγονται η Λέσβος και η Χίος και στα ιδιωτικά κανάλια δεν υπάρχει καν η είδηση. Τόση δημοκρατία είχαμε  να δούμε από άλλες εποχές που η χώρα ζούσε τις επιτάξεις. Την κραυγή των νησιωτών που εξαπατήθηκαν την κρύβετε. Αλλά την οργή τους δεν μπορείτε να την σταματήσετε. 
Και αυτό θα συμβαίνει από εδώ και πέρα σε κάθε κυβερνητικό βήμα συνάδελφοι της ΝΔ. Γιατί είπατε χιλιάδες ψέματα για να κερδίσετε την εξουσία. Υπομονή  να έχετε γιατί θα πάρετε ό,τι σας αξίζει. 
Πριν εισέλθω στην σημερινή μου ομιλία θα ήθελα να σχολιάσω και ένα ακόμη δείγμα δημοκρατίας. Τον νεοπροσληφθέντα αστυνομικό με κριτήρια Χρυσοχοίδη, ο οποίος ερμήνευσε την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου ως δικαίωμά του να σημαδεύει με υπηρεσιακό περίστροφο φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕ. Με ρωτούσαν στο Παρίσι τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και τους είπα ότι σε πείσμα της κυβέρνησης δεν αισθανόμαστε ασφαλείς. Γιατί οι αστυνομία αντί να συλλαμβάνει τους κακοποιούς δέρνει και κακοποιεί πολίτες και φοιτητές. Και αποτελεί τραγική ειρωνεία αυτό γιατί βιώνουμε αυτή την ανασφάλεια την ώρα που συζητάμε εδώ για το ασφαλιστικό, το οποίο – λυπάμαι που θα το πω- αλλά είναι ένα βαθιά τρομοκρατικό νομοσχέδιο: Γιατί τρομοκρατεί τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυξάνοντας για τους 9/10 τις ασφαλιστικές εισφορές. Κάνοντας πράξη την δεξιά νεοφιλελεύθερη λογική 9 να δουλεύουν για να τρέφουν 1. 
Κι αυτός ό ένας που απαλλάσσεται κυρίες και κύριοι της ΝΔ από την αρμόζουσα στο εισόδημά του ασφαλιστική εισφορά ούτε αυτός θα σας την δώσει την εισφορά. Θα σας δίνει την κατώτερη και τα υπόλοιπα ζητήματά του θα τα λύσει μέσω της ιδιωτικής αγοράς. 
Είναι τρομοκρατικό το νομοσχέδιο γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει μείωση της κρατικής συμβολής στο ασφαλιστικό σύστημα κατά 200 εκ ευρώ. Δείγμα και αυτό των προθέσεων του ιδιωτικού κράτους Μητσοτάκη. 
Έχετε κάνει την συνειδητή επιλογή να στοιβάζετε τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους και τους συνταξιούχους σε υποστελεχωμένα και υπερπλήρη δημόσια νοσοκομεία και να εξωθείτε όλους όσους στοιχειωδώς αντέχουν στην αγκαλιά της ιδιωτικής ασφάλισης. 
Είναι τρομοκρατικό το νομοσχέδιο γιατί καταργεί στην πράξη τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και την αλληλεγγύη των γενεών. 
Το κρύβετε σήμερα αλλά θα φανερωθεί όπως και τα άλλα σας ψέματα πολύ πιο  γρήγορα από ότι περιμένετε, αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα μας οδηγήσει σε  βίαιη περικοπή των συντάξεων και της δημόσιας περίθαλψης στο άμεσο μέλλον.
Με ποια αναλογιστική μελέτη το φέρατε; Ποιες παραδοχές βιωσιμότητας κάνατε; Γιατί αυτά δεν τα είδαμε στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου. 
Μειώνετε κάτω από κάθε όριο ασφαλείας τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος έχοντας 37 δις ζεστό χρήμα στο ταμείο κληρονομιά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Είναι τρομοκρατικό το νομοσχέδιο γιατί αποτελεί την πρώτη επίσημη πράξη αναγνώρισης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε μόνιμη 13η σύνταξη και το σημερινό νομοσχέδιο την καταργεί. Γιατί ο νόμος καταργείται μόνο με νόμο. 
Άρα ο αρμόδιος Υπουργός κύριος Βρούτσης κορόιδευε κατάματα τους συνταξιούχους όταν δήλωνε στα κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την 13η σύνταξη, αλλά αποδεικνύεται ότι γνώριζε πολύ καλά Και ότι υπήρχε Και ότι θα την κόψει. 
Κυρίες και Κύριοι της ΝΔ 
Με το σημερινό νομοσχέδιο θα καταγραφείτε στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι εισοδηματικοί τρομοκράτες. Γιατί με ένα μόνο νομοσχέδιο υπεξαιρείται ατιμώρητοι 500-800 ευρώ το χρόνο από κάθε συνταξιούχο και συνολικά 750 εκατομμύρια .  Μπράβο και εις ανώτερα. Κόψτε και την δωδέκατη! Χαλάλι σας! Θα σας στείλει ο λαός μια και καλή εκεί που ανήκετε! 
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Θέλω να σταθώ στην νομοθετική αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα. Κάτι το οποίο με τις όποιες αδυναμίες του στην πρώτη φάση, διασφάλιζε την αναλογικότητα των βαρών και έδωσε ανάσα στους εγκλωβισμένους επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. 
Στην πράξη επαναφέρετε σε χειρότερη μορφή τις αδικίες που οδήγησαν σε μαρασμό την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του παλαιού ΟΑΕΕ του ΤΕΒΕ δηλαδή. Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε στους ασφαλισμένους πόση σύνταξη θα παίρνουν μετά από 35 χρόνια δουλειάς αν πληρώνουν την κατώτερη ασφαλιστική κλίμακα;
Δεν το κάνετε γιατί έτσι θα καταλάβουν όλοι ότι στην πράξη, συνυπολογίζοντας τις επερχόμενες περικοπές στο ύψος των συντάξεων και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα παίρνουν σημαντικά μικρότερη σύνταξη από αυτή που με την χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά επί ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρναν. 
Σας προκαλώ να δώσετε στην δημοσιότητα την μελέτη για τις αποδόσεις του δικού σας ασφαλιστικού συστήματος με τις αποδόσεις του ασφαλιστικού συστήματος επί ΣΥΡΙΖΑ. 
Κυρίες και Κύριοι της ΝΔ
Υπερψηφίζοντας αυτό το τρομοκρατικό νομοσχέδιο πυροδοτείτε μια αλυσιδωτή διαδικασία συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ και εγώ ως μια βουλευτής με πολλές θητείες εμείς όλοι που με οδηγό τον Αλέξη Τσίπρα δουλέψαμε σκληρά για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και  να ξαναστηθεί κοινωνικό κράτος σε αυτό που κάνετε δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Καταψηφίζουμε γιατί γνωρίζουμε. 
Γνωρίζουμε και τις προθέσεις σας και τις μεθοδεύσεις σας. 
Γνωρίζουμε ποιων τα συμφέροντα υπηρετείτε και ποιους εμείς προστατεύουμε.
Γνωρίζουμε ότι εκτελείται συνειδητά ένα συμβόλαιο εξόντωσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος για να κάνετε τα χατίρια των funds και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. 
Αλλά μη γίνεστε αλαζόνες. Η πλύση εγκεφάλου των τηλεοπτικών συνεργατών σας δεν έκανε την ελληνική κοινωνία δεξιά. Απλά ένωσε ό,τι είχε απομείνει από την Δεξιά. Μην ξεχνάτε ότι το 61% του λαού στις εκλογές και πάνω από τους 7/10 σήμερα στέκουν απέναντί σας. 
Γιατί τους εξαπατήσατε στο Μακεδονικό γιατί τους εξαπατήσατε στο προσφυγικό γιατί σπέρνετε τρόμο με όπλα στα Πανεπιστήμια και γιατί απόψε γκρεμίζετε το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. 
Εσείς ψηφίστε ότι θέλετε. Εμείς καταψηφίζουμε γιατί απλά γνωρίζουμε». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Το σωστό είναι να δουλεύει ένας και να τρέφει εννιά...
    ...αριστερή λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.