Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Δέκα Εντολές του καλού δημοσιογράφου


Από το 1963 έχουν περάσει 57 χρόνια. Αυτή η διαφορά του μισού αιώνα και κάτι έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλα εκτός ίσως από τις αρχές της δημοσιογραφίες που ξεχνιούνται από τους περισσότερους. Το 1963 σε μια χρονιά που θα καθόριζε τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις για πολλά χρόνια η ΕΣΗΕΑ συνέταξε κώδικα δεοντολογίας κι ο Ηλίας Σκουλάς, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς γελοιογράφων που θα κυριαρχούσε τα επόμενα χρόνια, τον συνέπτυξε σε ένα Δεκάλογο με σκίτσα που ακόμα και στις μέρες μας παραμένουν επίκαιρα κι αποτελούν πυλώνες της σωστής ενημέρωσης.
Αυτό τον Δεκάλογο δεν τον δημοσίευσε σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό εκδοτικού συγκροτήματος. Οι ισχυρές εφημερίδες κι εκείνη την εποχή απέφευγαν τα του… οίκου τους. Τον φιλοξένησε το περιοδικό Ελευθεροτυπία που εξέδιδε κάθε μήνα ο Αλέκος Φιλιππόπουλος. Είναι το περιοδικό που έδωσε τον τίτλο του στην εφημερίδα που έβγαλε ο Κίτσος Τεγόπουλος με διευθυντή τον Φιλιππόπουλο το 1975.

Πηγή:  pasatempo.wordpress

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.