Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο ασθενής με τα γυάλινα πόδια - Ενισχύσετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο


Τις τελευταίες μέρες ζούμε γεγονότα και σκηνές απείρου κάλλους, που δυστυχώς, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια του επαγγελματικού; μας ποδοσφαίρου, που τραυματίζουν βαθύτατα την ήδη ταλαίπωρη κοινωνία μας.

Όποιος πολιτικός το πιάνει ή ορθότερα προσπαθεί να παρέμβει και να δώσει κάποια εξυγιαντική λύση, μάλλον προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ομάδας, που ο πρόεδρος-Επιχειρηματίας, ο οποίος χρησιμοποιεί την ομάδα και ιδιαίτερα τους οπαδούς της ως μοχλό πίεσης έναντι της εκάστοτε Κυβέρνησης για να πετυχαίνει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, είναι πολιτικός φίλος και στα πλαίσια της ισχυρής πελατειακής σχέσης δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, παρά λύνει.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι το κακής ποιότητας και αναξιόπιστο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο (βλέπε τα άδεια από φιλάθλους γήπεδα), που είναι το ρετιρέ της πολυκατοικίας, που λέγεται ποδόσφαιρο χρειάζεται ένα σεισμό 10 Ρίχτερ για να γκρεμίσει και χτιστεί από την αρχή. Φτάνουν πια τα μπαλώματα, κόκκινα, πράσινα, μαύρα, κίτρινα.

Απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός του συνόλου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, με ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην οργάνωση και ορθή λειτουργία του Ερασετεχνικού ποδοσφαίρου, που η Πολιτεία μας το

εγκατέλειψε από το 2007, τελευταία χρονιά που το χρηματοδότησε και έκτοτε το εγκατέλειψε και το μόνο την ενδιαφέρει να εισπράττει με τον έναν ή άλλο τρόπο εισφορές, φόρους κλπ και συνεχώς να στραγγαλίζει με απαιτήσεις τα ερασιτεχνικά σωματεία, όπως η υποχρεωτική παρουσία γιατρών στα γήπεδα, η οποία θα έπρεπε να είναι υποχρέωση της Πολιτείας, ο φορολογικός εναγκαλισμός κλπ.

Η βελτίωση των γηπέδων και των αγωνιστικών χώρων και άκουσον-άκουσον και η αδειοδότηση των γηπέδων που λειτουργούν χωρίς άδεια γιατί, οι Δήμοι που είναι υπεύθυνοι, δηλαδή η πολιτεία, ρίχνει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, επί σειρά ετών με συνεχείς παρατάσεις. Επιβάλλεται ΑΜΕΣΗ βελτίωση και αδειοδότηση όλων των δημοτικών γηπέδων.

Οι παράγοντες να μην δικαιούνται περισσότερες από 2-3 θητείες στα όργανα των Ενώσεων και της ΕΠΟ, προς αποφυγήν σχέσεων διαπλοκής.

Να παύσει ο εναγκαλισμός διαιτησίας και παραγόντων των Ενώσεων, παρατηρείται σε εκλογές Ενώσεων, αλλά και της ΕΠΟ, οι διαιτητές να είναι υποστηρικτές παρατάξεων, υποψηφίων, με αντάλλαγμα κάποια θέση στον πίνακα ή καλύτερη μεταχείρηση. Η λύση είναι ο πλήρης διαχωρισμός διαιτητών και παραγόντων προς αποφυγήν δημιουργίας «ΠΑΡΑΓΚΑΣ».

Οι γιατροί των αγώνων να ορίζονται από τις Ενώσεις και να αμείβονται από αυτές.

Τα παράβολα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και το Κύπελο να είναι συμβολικά, χαμηλότερα.

Οι πρόεδροι και τα μέλη των Ενώσεων αλλά και των Σωματείων να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.

Η πολιτεία, οι περιφέρειες και οι Δήμοι να χρηματοδοτούν τα αθλητικά σωματεία με ικανά ποσά για να καλύπτουν ένα μέρος των δαπανών τους.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ

Πέλλα 1-2-2020

Ο Μαυραετός

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.