Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παροχή υπηρεσιών υποβοήθησης Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων που υλοποιείται από την Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας


Υποβολή αιτήσεων για τη λήψη υπηρεσιών υποβοήθησης Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται το παρακάτω:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο με τίτλο : «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων». Δημιουργείται μια κεντρική υπηρεσία υποστήριξης ηλικιωμένων που χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση.  Στα πλαίσια του έργου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση Τηλεφωνικό Κέντρο διαχείρισης κλήσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Στην περίπτωση που ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα η 24ωρη υπηρεσία στέλνει αμέσως για βοήθεια, όποιον απαιτείται (κάποιον εθελοντή γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, ασθενοφόρο, την Άμεση Δράση, την Πυροσβεστική).
Η υπηρεσία επίσης περιλαμβάνει την 24ωρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών που δίνονται και εγκαθίστανται  στον ηλικιωμένο.
Είναι μια κοινωνική υπηρεσία τηλεφροντίδας που στοχεύει στην υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης στο σπίτι τους, ατόμων που κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας ή κοινωνικής απομόνωσης.

Η υπηρεσία αφορά την εξυπηρέτηση 3.000 συνολικά πολιτών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για τρία έτη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι  60 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν συμπληρωμένα στη Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας τα παρακάτω:

α) Η «Αίτηση Συμμετοχής - Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» 
β) H «Υπεύθυνη Δήλωση» 

Τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν αυτοπροσώπως, με εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό άτομο  ή να αποσταλούν ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier).
Τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μαζί με τις αιτήσεις ή σε μεταγενέστερο χρόνο πάντα όμως εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας.
Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές των Δήμων μπορούν να δώσουν την αίτηση τους και το σύνολο των απαιτούμενων εγγράφων στους εργαζομένους των κοινωνικών δομών που τους εξυπηρετούν.
  
Προθεσμίες υποβολής 

1. Η «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωσης» και η «Υπεύθυνη Δήλωση» υποβάλλονται έως 28/02/2020
2. Τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής υποβάλλονται έως 6/03/2020

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας στα Τηλ.: 23813 51231,  23813 51276
 fax: 23813 51210
 Ε-mail: ddygeiaspellas@pella.gr) 
Για την εκτύπωση της ειδικής για τον σκοπό αυτό αίτησης και Υπεύθυνης  Δήλωσης  μπορείτε να συνδεθείτε και στο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας : www.pkm.gov.gr (επιλογή banner «ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ»).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.