Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Παιονίας: Αναγκαία η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πολύκαστρο


Η διοίκηση του Δήμου Παιονίας προκειμένου να διεκδικήσει την ίδρυση ενός ακόμα Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νομό Κιλκίς με έδρα το Πολύκαστρο, επεξεργάστηκε πρόταση την οποία υπέβαλε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και σε οκτώ επιπλέον κρατικούς φορείς, στις 23 Ιανουαρίου 2020 με αρ. πρ. 1061.

Στην επιστολή, την οποία και κοινοποιούμε σήμερα, αναφέρονται οι λόγοι που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην πόλη του Πολυκάστρου και δηλώνεται η πρόθεση του δήμου να διαθέσει οργανωμένο δημοτικό χώρο για τη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής.

Η ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η διοίκηση την διεκδικεί καλύπτοντας ταυτόχρονα τα προαπαιτούμενα της στέγασης , της φύλαξης και της ψηφιακής επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μία εβδομάδα μετά την αποστολή του εγγράφου, ένα λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς, ευτυχώς χωρίς θύματα, εντός του αστικού ιστού του Πολυκάστρου, γεγονός που κατέδειξε με τον ισχυρότερο τρόπο την σοβαρότητα του θέματος. 

Η επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
         
ΠΡΟΣ: κ. Γενικό Γραμματέα Γ.Γ.Π.Π.

Θέμα: Ίδρυση νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην έδρα του Δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα,

Ο Δήμος Παιονίας, όπως γνωρίζετε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα και έχει έδρα το Πολύκαστρο. Μια πόλη που αριθμεί περί τους 10.000 κατοίκους με έντονη εμπορική, αγροτική και βιομηχανική δραστηριότητα. Πλησίον και περιμετρικά της πόλης υπάρχουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανελκυστήρων (DOPPLER), προϊόντων (ΚΟΛΙΟΣ, ΛΥΚΑΣ) κλπ, που ενισχύουν την δυναμική εξέλιξη της ανάπτυξης του τόπου μας. Στα όρια της πόλης δραστηριοποιείται μία Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού. Εντός του αστικού ιστού της πόλης υπάρχουν κτίρια όλων των βαθμίδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που αριθμούνται σε ένα (1) Γενικό Λύκειο (150 μαθητών), ένα (1) Γυμνάσιο (250 μαθητών), τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία (700 μαθητών) κλπ. Την πολεοδομική διάταξη της πόλης διασχίζει η Εθνική οδό  Ευζώνων- Θεσσαλονίκης με πολύ αυξημένη κίνηση (τουριστική και εμπορική) τα τελευταία χρόνια. Το επόμενο χρονικό διάστημα υλοποιείται η κατασκευή της νέας «σιδηροδρομικής γραμμής» Πολυκάστρου- Ειδομένης.

Σε απόσταση 2 χλμ. περίπου υπάρχει η πόλη της Αξιούπολης που επίσης κατοικείται από 5.000 συμπολίτες μας και στην οποία δραστηριοποιούνται  βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες εγκατεστημένες στο ΒΙΟ.ΠΑ. Αξιούπολης. Ενώ αντίστοιχα υπάρχουν κι εδώ κτίρια όλων των βαθμίδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που αριθμούνται σε ένα (1) Γενικό Λύκειο (160 μαθητών), ένα (1) ΕΠΑΛ (140 μαθητών) , ένα (1) Γυμνάσιο (200 μαθητών), τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία (700 μαθητών) κλπ.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος της πύλης εισόδου για την χώρα μας από τα Τελωνεία Ευζώνων και Ειδομένης.
Στο θέμα της Πυρασφάλειας των κατοίκων της πόλης (έδρας του Δήμου) καθώς και της διπλανής πόλης Αξιούπολης καλυπτόμαστε επιχειρησιακά από την Π.Υ. Κιλκίς και Π.Υ. Γουμένισσας που βρίσκονται σε απόσταση 30 και 15 χλμ. αντίστοιχα. Η αμεσότητα της ανταπόκρισης σε συμβάντα αστικών πυρκαγιών υπερβαίνει τα 15 λεπτά, με την υφιστάμενη κατάσταση. Για οποιοδήποτε θέμα Πυρασφάλειας ο πολίτης του Πολυκάστρου & Αξιούπολης αναγκάζεται να διανύσει τις παραπάνω αποστάσεις για να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημά του. Σε μία «έδρα Δήμου» ραγδαίας αναπτυσσόμενης, τόσο ο πληθυσμός της όσο και οι σχολικές της μονάδες δεν έχουν την αμεσότητα γνώσης και πρόληψης στα θέματα πυρκαγιών και άλλων καταστροφών. 
Ο Δήμος Παιονίας έχει στην κυριότητα του κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοπεδικό χώρο εντός της πόλης, που προτίθεται να τις παραχωρήσει για χρήση στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ίδρυση «νέου» Πυροσβεστικού Κλιμακίου ή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυκάστρου, ο χώρος που διατίθεται είναι ο όρχος οχημάτων του Δήμου Παιονίας και διαθέτει κατάλληλες υποδομές στέγασης της υπηρεσίας.
Παρακαλούμε για την εξέταση και δρομολόγηση υλοποίησης του παραπάνω αιτήματος και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.