Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νάουσα: Παιδιά και νέοι με αναπηρία πήραν μέρος στη δράση "know the snow"


Tη δυνατότητα να κάνουν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στο χιόνι είχαν περισσότερα από 100 παιδιά και νέοι με αναπηρία, που πήραν μέρος στη δράση του δήμου Νάουσας “ know the snow”, στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.
Τα άτομα με αναπηρία από τις δομές της Ημαθίας,  είχαν τη δυνατότητα να κάνουν έλκηθρο και βόλτες με snow mobile, πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, να δοκιμάσουν το άθλημα του σκι, να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να διασκεδάσουν με πρωτότυπα  παιχνίδια και μουσικές και χορευτικές εκπλήξεις.
Η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη τον δήμο Νάουσας για την πρωτοβουλία. “ Ενθαρρύνουμε κάθε δράση που συμβάλει στην εξοικείωση συμπολιτών μας με αναπηρίες με τις ομορφιές της φύσης και του βουνού. Εργαζόμαστε, ώστε η δράση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις για ενίσχυση της πρόσβασης ευάλωτων ομάδων σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες αθλητικές και άλλες”, πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας  καλωσορίζοντας την  κ.  Μιχαηλίδου και  τους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, τόνισε  ότι η πιλοτική αυτή πρωτοβουλία σηματοδοτεί την αφετηρία για περαιτέρω ανάλογες  ενέργειες του δήμου: “ Ευχαριστούμε από καρδιάς την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για την θερμή ανταπόκρισή  της, στην πρόσκλησή μας, να βρίσκεται σήμερα κοντά μας και  να στηρίξει την πρότυπη αυτή δράση και  τις προσπάθειες που ξεκινάμε στον Δήμο Νάουσας, να δημιουργήσουμε προσβάσιμους και φιλικούς χώρους,  όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 - 5 Πηγάδια, το δημοτικό κολυμβητήριο αλλά και δημόσια κτίρια και δομές για τα Άτομα με Αναπηρία.  Όλοι μαζί στέλνουμε σήμερα από τη Νάουσα το ηχηρό μήνυμα των ίσων ευκαιριών για όλους”, ανέφερε
Στην πρότυπη δράση συμμετείχαν  παιδιά, έφηβοι και νέοι ΑμεΑ από το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του δήμου Νάουσας, το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και το «ΥΦΑΔΙ», ενώ από τη Βέροια συμμετείχαν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».
Επισημαίνεται ότι οι δράσεις και οι αθλητικές δραστηριότητες στα παιδιά με αναπηρία πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, γυμναστών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων και εθελοντών, καθώς και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Βέροιας  «Εν Σώματι Υγιεί». 

ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.