Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα


Εκατόν τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα σε 331.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, τα νέα κρούσματα ήταν 49 ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 54 ακόμη περιπτώσεις από εργαστηριακές εξετάσεις προηγούμενων ημερών εξαιτίας μιας μικρής καθυστέρησης.

Μέχρι στιγμής νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 51 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. 

«'Εχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γνωστοποίησε πως μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα με την πλειονότητά τους στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα επισήμανε ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει» και χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Σε ό,τι αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια από το υπουργείο. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι και οι 8 διασωληνωμένοι είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη και με υποκείμενα νοσήματα.

«Οι άνδρες καταλαμβάνουν και το 57% του γενικότερου πληθυσμού των νοσηλευόμενων, οι οποίοι έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. 

«Ναι» στην παρακεταμόη για τα ήπια συμπτώματα, σκεπτικισμός για τα αντιφλεμονώδη

Αναφορικά με τις μεθόδους αντιμετώπισης του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει επιστημονική επιβεβαίωση ότι υπάρχουν μέθοδοι που δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση της νόσου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι απλά μέσα όπως η παρακεταμόλη είναι βοηθητικά σε κάθε περίπτωση. Για τα αντιφλεγμονώδη, συνέστησε να περιμένουμε τα νεότερα δεδομένα. 

Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος "ορφανά" για τα νέα κρούσματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα πρωτεία των νέων κρουσμάτων διατηρεί η Αθήνα. 

Κάθε νέο κρούσμα κάθε πέντε μέρες δίνει δύο άλλα, και αυτά τα δύο άλλα τέσσερα. Αυτό σημαίνει εκθετική αύξηση, εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. Τα μέτρα που λαμβάνονται θα φανεί αν θα "ρίξουν" την καμπύλη αύξησης των νέων κρουσμάτων σε μερικές εβδομάδες. 

"Περιμένουμε τις κατάλληλες αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο"

Υπέρ της αναστολής λειτουργίας των εκκλησιών τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ως εκ τούτου περιμένουμε από την έκτακτη σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.