Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥΠΑΑΤ: 150 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση αγροτών και κτηνοτρόφων


Το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη διέθεσε στο ΥπΑΑΤ ποσό ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή άμεσων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα. 

Το συγκεκριμένο ποσό συνιστά το πρώτο εργαλείο το οποίο θα αξιοποιηθεί στοχευμένα για την ενίσχυση των κλάδων που πλήττονται από τη νόσο του κορωνοϊού. Επιπροσθέτως, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των θεμάτων που ήγειρε ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ένωσης της 25ης Μαρτίου και αφορούν στην παροχή ευελιξίας για τη χρήση ποσών από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ). 

Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί στους πληττόμενους κλάδους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο προσωρινός κανονισμός της ΕΕ και επομένως τα μέγιστα ποσά που μπορούν να διατεθούν για γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ανέρχονται στο όριο των 100.000 ευρώ και για αλιευτικές στο όριο των 120.000 ευρώ. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ενίσχυση των εκμεταλλεύσεων θα πρέπει να συνδέεται με επιπτώσεις που υφίστανται λόγω των διαταραχών στην αγορά, οι οποίες προέρχονται από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID19). Με τη δέσμευση αυτού του σημαντικού ποσού

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Πρώτα είναι τα σπαράγγια στη Γερμανία σώθηκαν 500 ευρώ το στρέμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ τα σπαράγγια κ οι φράουλες είναι τα πρώτα αγροτικά προϊόντα που θα σωθούν οι αποζημιώσεις. Σύμφωνα από έγκυρες πληροφορίες στα σπαράγγια θα σωθούν 240 ευρώ το στρέμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ροδακινο κ κεράσι ν δούμε τ γινετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σπαράγγι είναι το μόνο που δικαιούτε αποζημίωση , γιατί η Συγκομιδή ξεκίνησε παράλληλα με την περίοδο του κορονοϊού .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο καθένας με τον πόνο του και χωρίς σπαράγγι ζεις

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.