Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι 28 δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα


Η νομική οντότητα των 28 δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που ήδη λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα συνιστάται με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και του υφυπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με την ενέργεια αυτή οι δομές περιέρχονται στο διοικητικό έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών σε αυτές τις δομές, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις 28 νέες περιφερειακές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφέρει σε δήλωσή του ότι στόχος του υπουργείου με τη θεσμοθέτηση των νέων νομικών οντοτήτων «είναι να βελτιώσει τη λειτουργία όλων των δομών, πολλές εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ». Προσθέτει, εξάλλου, ότι το υπουργείο «επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών».

Σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου οι 28 δομές είναι οι εξής:

1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξάνδρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

3. Δομή «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

5. Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

6. Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην Εθνική Οδό Καλπακίου-Συνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

7. Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο 3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

8. Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

9. Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

10. Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

11. Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

12. Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

13. Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

14. Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

15. Δομή «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

16. Δομή «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

17. Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

18. Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

19. Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

20. Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

21. Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας-Θηβών του Δήμου Χαλκιδαίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

22. Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

23. Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

24. Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.

25. Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

26. Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

27. Δομή «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


28. Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 σχόλια:

 1. Μάλιστα τώρα εξηγούνται όλα θα γεμίσει η Ελλάδα λαθρομετανάστες χωρίς να το καταλάβει κανένας γιατί έχουν τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό τα κανάλια με δήθεν γιατρούς που κλαίνε γιατί διαλέγουν ποιος θα ζήσει δήθεν η ένα γήπεδο με φέρετρα που είναι παλιό από ναυάγιο λαθρομετανάστων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι ρε τους κερατάδες ολα επίτηδες τα έκαναν επίτηδες πεθάναν δεκάδες χιλιάδες κόσμο επίτηδες μπήκαν εκατομμύρια κόσμος στα σπίτια τους επίτηδες σταματήσαν τα πάντα για να ...κάνει ο κουλης κέντρα κράτησης κρυφά στην ελλαδα ΡΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΡΕ ΓΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΒΉΣΙΜΟ

   Διαγραφή
  2. Ο κάθε χαζός βλάκας κοιτά τον καθρέφτη πρέπει να ξέρει ότι από την γρίπη έχουν παθαίνει 150 στην Ελλάδα Ιταλία πέρυσι είχε 25 χιλιάδες νεκρούς από γρίπη άκουσες τίποτα να λένε μπα άλλα κοιτά ποιο Καλά στον καθρέφτη

   Διαγραφή
  3. Ψαξε να βρεις βλακα, ποιοι μολυνουν τον πλανητη ,προκαλωντας μολυνσεις ,ιους, επιδημιες! Ψαξε να βρεις βλακα ποιοι προκαλουν πολεμους, θανατους και προσφυγια! ειναι αυτοι που σου χαριζουν την ψευδαισθηση της ευτυχιας ενος i-phon, την ψευδαισθηση της ευτυχιας στην καφετερια, η, στο ουζερι! Ειναι αυτοι που σε ανυποπτο χρονο θα σε αιφνιδιασουν με ενα καινουργιο ιο, μια νεα επιδημια, και θα σε σηκωσουν εντρομο καποια νυχτα απο το κρεββατι σου!

   Διαγραφή
 2. Ρε παλικάρια του karatzova δεν διαβάζετε κατι πριν το εγκρίνεται,μέρες που ειναι και έχουμε σαλτάρει στα σπίτια μας μην διαβάζουμε και κουταμάρες απο τον κάθε κουτό εδώ μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 27 δομές σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και μόνο μια σε Πελοπόννησο και αυτή μέχρι Κόρινθο. Ηλεία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία,Αργολίδα τίποτα. Και φυσικά τίποτα σε Κρήτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς τι η απορία;
  Ξημερώματα Δευτέρας 23-3-2020 η απόφαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή η Ελλάδα στο γύψο.
  Δευτέρα 23-3-2020 Σκυλακάκης- Μηταράκης υπογράφουν την διασπορά των εποίκων σε όλη την Ελλάδα και με πολλά προνόμια όσο αφορά την κυκλοφορία σε σύγκριση τους Έλληνες. Μπορούν να περιφέρονται έως και 10 μαζί. Ας τολμήσει κανένας Έλληνας να κυκλοφορήσει έτσι.
  Χωρίς αντιδράσεις λοιπό και με το πόπολο μαντρωμένο στα σπίτια.
  Τυχαίο;
  Και έπεται και συνέχεια.
  Όταν θα μας επιτρέψουν μετά από καιρό να βγούμε από τα κλουβιά, καθόλου απίθανο να νομίζουμε ότι βρισκόμαστε στο Ισλαμαμπάντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ολοι σε καραντινα σε λιγο ερχεται η χουντα ολα θα ειναι καλα σε λιγο ανοιγει και η μακρονισος οποιος θα μιλαει αντε γερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΑΘΡΕΣ,ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΞΥΠΝΑ ΒΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι προτείνετε να συγκροτηθεί μια ομάδα καταστολής.Μια ομάδα με πατριωτικό αίσθημα?Ερώτηση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.