Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φυσικό αέριο: Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα για την επέκτασή του σε 6 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας


Σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και σε 6 πόλεις της Κεντρικής Μακδονίας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Γιαννιτσών, αλλά και σε 6 δήμους της Αττικής, αναμένεται να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στα επόμενα χρόνια.
Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις τόσο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ), όσο και της της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής. Σύμφωνα με την ΔΕΔΑ σε πρώτη φάση το φυσικό αέριο θα επεκταθεί σε 18 πόλεις της χώρας και θα ακολουθήσουν ακόμη 21.

Οι πρώτες πόλεις επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου
Το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται, ανάλογα με την περίπτωση, μέσω αγωγού (από το υφιστάμενο δίκτυο του ΔΕΣΦΑ ή από τον αγωγό ΤΑΡ που προβλέπεται να τεθεί εφέτος σε λειτουργία), με βυτιοφόρα σε συμπιεσμένη (CNG) ή υγροποιημένη (LNG) μορφή.
Αναλυτικά ο προγραμματισμός για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου έχει ως εξής:
Η πρώτη φάση που είχε ανακοινωθεί από πέρυσι, αλλά οι εργασίες δεν προχώρησαν λόγω ελλείψεων/καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις, περιλαμβάνει 18 πόλεις στις περιφέρειες. 
Πρόκειται για:
Κεντρικής Μακεδονίας:
Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες.

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:
Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα.

Στερεάς Ελλάδας:
Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά, Χαλκίδα.

Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των εργασιών κατασκευής των δικτύων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κατακυρωθούν το Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκινήσουν τα έργα. 
Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει ο κ. Τσάκας, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΔΑ που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.