Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφυγε από τη ζωή Εδεσσαία Ιεραπόστολος στο Κονγκό της Αφρικής


Πέθανε τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου 2020, στις 03:30 π.μ., σε ηλικία 92 ετών η μητέρα των Κονγκολέζων Εδεσσαία Θεανώ Μουσδελεκίδου.

Η μητέρα Θεανώ, μετά το θάνατο του συζύγου της, αφιέρωσε τη ζωή της ολοκληρωτικά στην Εξωτερική Ιεραποστολή μεταβαίνοντας το 1987 στο Κολουέζι του Κονγκό.
Το έτος 1997, η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, δια του Μητροπολίτου κυρού Χρυσοστόμου, την τίμησε για την προσφορά της στον τομέα της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Επίσης, το Μάρτιο του 2017, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος Β', κατά την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, την τίμησε, για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια, με το Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου, την ύψιστη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Έτσι, η μητέρα Θεανώ, μετά από 32 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην εσχατιά της γης, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας, σήμερα τα ξημερώματα, μετά από πέντε μήνες νοσηλείας σ' αυτό.

Την προηγούμενη ημέρα πριν το θάνατό της, κατά την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας στον Νοσοκομείο, η Μητέρα Θεανώ, η οποία δεν είχε επαφή με τον περιβάλλον, βλέποντας τον Σεβασμιώτατο χάρηκε ιδιαιτέρως για την επίσκεψή του, και αυτή η χαρά της εκδηλώθηκε με ένα ελληνικό τραγούδι : Μακεδονία ξακουστή.

Αυτό δείχνει ότι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα.
Η εξόδιος ακολουθία της μητέρας Θεανώς Μουσδελεκίδου θα ψαλεί την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, στις 10:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι. 

Πηγή: romfea.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.