Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εδεσσαίος γιατρός εφηύρε προηγμένη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό (βίντεο)


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το επίτευγμα του Εδεσσαίου γιατρού Πέτρου Μπαγγέα να κατασκευάσει επαναχρησιμοποιήσιμες χειρουργικές μάσκες ανθεκτικές στον κορωνοϊό.
Οι εικόνες που αντίκριζε καθημερινά, εν μέσω πανδημικής κρίσης, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται, προβλημάτισαν βαθιά τον συντοπίτη χειρούργο, κάτοχο μεταπτυχιακού στις νανοεπιστήμες.
Αποφάσισε να ενεργήσει και μάλιστα άμεσα και με πρωτότυπο τρόπο. Σχεδίασε και προχώρησε στην κατασκευή «χειρουργικών μασκών, επαναχρησιμοποιούμενων, επιστρατεύοντας μεθόδους νανοτεχνολογίας, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής της τρισδιάστατης εκτύπωσης», προκειμένου να βοηθήσει -όσο αυτό είναι εφικτό- τους συναδέλφους του και το νοσηλευτικό προσωπικό, να προστατευτούν από τον covid-19.

Ο βαθμός προστασίας που προσφέρει η μάσκα "PROtair33", όπως επισημαίνει, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με μια απλή μάσκα.
Η μάσκα, στην πλήρη εκδοχή της με τη νανοεπίστρωση, προσφέρει ιδιότητες που απευθύνονται για προσωπικό νοσοκομείου και όχι για απλή χρήση  και αυτό διότι «η προστασία που προσφέρει είναι μεγάλη και υπερβολική για προστασία σε επίπεδο γενικού πληθυσμού.
Στην Έδεσσα δηλώνουν περήφανοι με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο Έδεσσας που έσπευσε να αναρτήσει την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ο ΓΙΑΝΝΟΥ πρωτος πρωτος να εκτεταλλευθει το παραμικρο για πολιτικο οφελος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μαϊντανε υποψήφιος του ήταν, πριν γράψεις κατι βάλτο να δουλέψει λίγο
      ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ!ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΒΡΑΚΙ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΆΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ...ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΑΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ...ΚΑΝΕ ΡΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Πέτρο και να συνεχίσεις τις επιτυχίες σου. Έφτιαξες πρώτα , πριν δυο χρόνια, χειρουργικά εργαλεία μιας χρήσης για εμπόλεμες περιοχές. Τώρα μάσκες. Έχεις μέλλον, να συνεχίσεις και μη κοιτάς τους μικροπρεπείς. (ένας Γιαννιτσιώτης που σε γνώρισε σε δύσκολες καταστάσεις στο ΑΧΕΠΑ και είναι υπερήφανος για σένα)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΆΒΟ,ΠΈΤΡΟ,ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΕΡΉΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ(ΜΊΑ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο γιατρέμ κανείς περήφανους τους εδεσσαιουσ.και την Ελλάδα μασ.μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.