Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Παιονίας και Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων ΚιλκίςΤην Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ Γεωργία Στρατούλη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της περιοχής μας, η δημιουργία διαχρονικών δικτύων πολιτιστικών διαδρομών, η οποία θα συνδυάζει, εκτός από τα μνημεία, και δράσεις άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (π.χ. γευσιγνωσία, οινογνωσία, μουσική κλπ.).

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ενσωμάτωση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς του έργου για την ολοκληρωμένη έρευνα, μελέτη, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη/απόδοση στην κοινωνία του Λουτρού του 15ου - 16ου αιώνα στο Πολύκαστρο. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο έργο, το οποίο ξεκίνησε ήδη το καλοκαίρι του 2019. Ο Δήμος Παιονίας, έχοντας άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, θα συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην επίτευξη αυτού του έργου, με στόχο το μνημείο του Λουτρού Πολυκάστρου να αποκατασταθεί και να αποτελέσει κομβικό σημείο στον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής μας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.