Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Να παρθούν άμεσα μέτρα για τον Κορονοϊό από τις υπηρεσίες της Π.Ε Πέλλας


Ανοιχτή επιστολή:
Προς: 1) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας
Κοιν:  1) Γραφείο Περιφερειάρχη 2)ΣΕΠΕΚΕΜ 3) ΜΜΕ

Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά απαιτεί ψυχραιμία και καλή εφαρμογή όλων των οδηγιών που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές. Θα πρέπει ο καθένας μας να φροντίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σεβασμό στον ίδιο, στην οικογένεια του αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.  
Η κυβέρνηση δείχνει ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και λαμβάνει μέτρα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Υγείας. Τι όμως συμβαίνει σε υπηρεσίες και μάλιστα εκεί που συναθροίζονται πολλοί πολίτες; Ποια είναι τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των εργαζομένων στην ΠΚΜ; 
Εάν κρίνω από τις υπηρεσίες της Π.Ε Πέλλας, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε αργήσει .Έχουμε αργήσει επικίνδυνα. Έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από χτες άμεσα και να είναι αποτελεσματικά μέτρα. 
Σε Διευθύνσεις που δέχονται δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους χωρίς να έχουν δει κανένα μέτρο. Στις Διευθύνσεις Μεταφορών, στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας στην ΠΕ Πέλλας αλλά και συνολικά στην περιφέρεια από ό,τι έχω ενημέρωση ακόμα περιμένουν μέτρα. Πολίτες απέναντι στον υπάλληλο ( και πολλοί οδηγοί από χώρες όπως η Ιταλία) χωρίς καμία προστασία του εργαζόμενου, χώροι που δεν έχουμε ενημερωθεί εάν και πότε έχει γίνει απολύμανση. Είδη υγιεινής και αντισηπτικά δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους στους χώρους εργασίας. Προστατευτικά τζάμια για τους εργαζόμενους. 
Δεν είναι πρόθεσή μου να λαϊκίσω και ασφαλώς γνωρίζω την γραφειοκρατία που υπάρχει προκειμένου να  υπάρχει αυτή η οργάνωση, αλλά είναι ανάγκη να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν άμεσα τα εμπόδια. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίσουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί επίσημα από τον φορέα τους, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

1) Είναι άμεση ανάγκη για εφαρμογή όλων των οδηγιών καθώς και επιπλέον μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας της κάθε υπηρεσίας. 
2) Η επίσκεψη στις υπηρεσίες να γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. 
3) Συστάσεις προς τους πολίτες όταν μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά να το επιδιώκουν.
4) Να μην επισκέπτονται οι πολίτες υπηρεσίες όταν έχουν βήχα, πυρετό κ.α συμπτώματα.
5) Να παγώσουν όλες οι εργασίες που συγκεντρώνουν πλήθος πολιτών όπως εξετάσεις οδήγησης κ.α.
6) Σε συνεργασία με τον Γιατρό Εργασίας και την Διεύθυνση Υγείας να οργανωθεί συστηματική απολύμανση των χώρων εργασίας σε όλα τα κτήρια  και τοποθέτηση αντισηπτικών.
7) να υπάρχει ενημέρωση των υπαλλήλων αλλά και σωστή καταγραφή όλων των προβλημάτων που συναντούν για άμεση αντιμετώπιση.
8) Οι εργαζόμενοι σε πρώτη φάση να προμηθευτούν αντισηπτικά με απόδειξη και θα πληρωθούν από τον σύλλογο. 
Η ολιγωρία δημιουργεί ανησυχία ενώ η εφαρμογή μέτρων αυξάνει την ψυχραιμία που είναι απαραίτητη. Η Διοίκηση της Π.Ε Πέλλας μαζί με τους διευθυντές  πρέπει να δράσει άμεσα και να καλύψει τον ήδη χαμένο χρόνο πριν είναι αργά.

Ερυθρόπουλος Κοσμάς
Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών Π.Κ.Μ.
Πρόεδρος Εργαζομένων Τοπικού Τμήματος Πέλλας ΣΕΠΕΚΕΜ
Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΠΕΚΕΜ
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΣΥΑΠΕ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Στο δημαρχείο των Γιαννιτσών καθημερινά υπάρχει συνωστισμός καθημερινά από πολίτες για τη πληρωμή του νερού. Η εξάπλωση του ιού έχει γίνει εκεί ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χθές στο Νέο Μυλότοπο στο μεταφορών γινόταν χαμός εκατοντάδες μαθητές δώσαμε εξετάσεις σε εναν άθλιο χώρο που βρωμουσε υδροτιλα. Είναι η ντροπή για τα Γιαννιτσά τέτοιες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.