Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση στη βουλή της Θ. Τζάκρη για τα μέτρα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων


Δελτίο τύπου της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θ. Τζάκρη:

"Ηχηρή παρέμβαση Θεοδώρας Τζάκρη.
Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή για μέτρα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων και Προστασία Πρώτης Κατοικίας από τους Πλειστηριασμούς.

Διαρκείς δημόσιες παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας

«Οι αντιφάσεις που προκύπτουν από τη σύγκριση Πρωθυπουργικών Διαγγελμάτων και μέτρων του Οικονομικού Επιτελείου καθιστούν επιτακτική την αποσαφήνιση των όρων και των μέτρων στήριξης ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Η οικονομική καταστροφή πλήττει οριζόντια τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ παρότι βρήκε 37 δις στο ταμείο του κράτους. Παρουσιάζει, ως δικά της επιτεύγματα, τα οφέλη της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η οποία προέκυψε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και εκπλήρωσε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε αν υπάρχει Πρωθυπουργός». Αυτά δήλωσε η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία με την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, ολοκλήρωσε μία εβδομάδα δημόσιων παρεμβάσεων υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας και κατά της κυβερνητικής αμηχανίας και ασυνεννοησίας. 
Με την Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, την οποία συνυπογράφουν 31 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης συμπληρωματικών μέτρων για την προστασία των ελεύθερων επαγγελματιών, , που, όπως φαίνεται, τη φετινή χρονιά, πρόκειται να δεχθούν ισχυρότατο πλήγμα, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αφού τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι, επιεικώς, ελλιπή. Παράλληλα, στο κείμενο, αναδεικνύεται η ανάγκη παράτασης του καθεστώτος Προστασίας της Πρώτης Κατοικίας, και αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ξεκινούσαν τον Απρίλιο. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Θέμα: «Συμπληρωματικά Μέτρα Στήριξης Φυσικών Προσώπων -Ελεύθερων Επαγγελματιών στους κλάδους του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών για την Αντιμετώπιση των Οικονομικών Συνεπειών της Πανδημίας του Νέου Κορωνοϊού – Προστασία της Πρώτης Κατοικίας Όλων των Φυσικών Προσώπων από τους Πλειστηριασμούς»

Η επέλαση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει, ήδη, επηρεάσει συνολικά και πρωτόγνωρα όλους τους τομείς της οικονομίας και τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους. 
Το βαρύ τίμημα των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του ιού, που οδηγούν στην περιστολή της οικονομικής δραστηριότητας πληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες (Δικηγόροι, Μηχανικοί, Αυτοκινητιστές, κ.α). Η ροή του χρήματος στον τομέα παροχής υπηρεσιών έχει, σχεδόν, εκμηδενιστεί, ενώ οι πάγιες υποχρεώσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους επαγγελματίες του κλάδου. Αν και τα πρώτα γενικά μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτά δεν είναι ικανά να θωρακίσουν επαρκώς τους  ελεύθερους επαγγελματίες και να εξασφαλίσουν την οικονομική τους επιβίωση εν μέσω της παρούσας κρίσης, αλλά και μετά τη λήξη της. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να τονιστεί πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί η Πρώτη Κατοικία και των παραπάνω κατηγοριών, αλλά και όλων των φυσικών προσώπων, εν γένει, αφού το καθεστώς προστασίας της Πρώτης Κατοικίας τερματίζεται τον Απρίλιο. 
Σε αυτό το σημείο, είναι σαφές πως η ανάληψη μιας γκάμας συγκεκριμένων μέτρων πηγάζει ως αίτημα από τις ειδικές συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με τη μορφή λογικής αναγκαιότητας. 
Σε αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε: 
1. Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση της τάξης του 10% του φορολογητέου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών. 
2. Να ανασταλεί η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ για τους επόμενους δύο μήνες για όλους τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
3. Να ανασταλεί η επίδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές και να καλυφθεί η ρευστότητά τους από τις τράπεζες με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να διασωθεί το χονδρεμπόριο. 
4. Να αναδιαρθρωθούν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα ενοίκια καταστημάτων και επαγγελματικής στέγης, και να εξοφληθούν, σε βάθος δωδεκαμήνου, ενώ παράλληλα να απαγορευτούν οι εξώσεις.
5. Να ανασταλούν για έξι μήνες οι πλειστηριασμοί της Πρώτης Κατοικίας για το σύνολο  των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των  ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Το καθεστώς προστασίας της Πρώτης Κατοικίας να επεκταθεί, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2021, ενώ, ταυτόχρονα, να συζητηθεί και να διαμορφωθεί νέο καθεστώς προστασίας.  

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθεστε να υιοθετήσετε τα προτεινόμενα συγκεκριμένα ειδικά μέτρα για τη στήριξη όλων των ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολούμενων και την προστασία της Πρώτης Κατοικίας όλων των φυσικών προσώπων, ως πρόσθετα συμπληρωματικά μέτρα στο πακέτο μέτρων που, ήδη, εξαγγείλατε;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Τζάκρη Θεοδώρα
Παππάς Νίκος
Τσίπρας Γιώργος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Σία
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καλαματιανός Διονύσης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Κάτσης Μάριος 
Κόκκαλης Βασίλης
Λάππας Σπύρος
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μωραΐτης Θάνος
Παπαηλιού Γιώργος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σαρακιώτης Γιάννης
Σκουρολιάκος Πάνος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος"

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Εσύ και τα συναφηα σου τώρα ξυπνήσατε για κλάματα είστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευτυχώς κυρία μου που υπάρχει Πρωθυπουργός!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχαχα χάχα χάχα χάχα
   Το ανέκδοτο των εποχών !!!
   Τουλάχιστον γελάμε μ αυτόν τον πρωθυπουργό όσο γι αυτό έχει ταλέντο.
   Βρε τι διαβάζουμε, ευτυχώς γι αυτούς πολλοί οι χαζοί για να τρίβουν τα χέρια τους.

   Διαγραφή
 3. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ σοβαρά.και αυτή τι θέλει να μας πει.αυτη ψήφισε τρία μνημόνια μας κατεστρεψε.και τώρα επικαλείται τον κορωνοιο για την προστασία τις πρώτης κατοικίας και για μέτρα στηρίξεις των επαγγελματιών.σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο.λιγη τσίπα να είχατε πανό σας θα σιωπενατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.