Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνει υποχρεωτική η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με θέμα την υποχρεωτική και όχι προαιρετική η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης. Οπως αναφέρει στην επιστολή:
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα.. κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή.
Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών.
Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά.
Η πρότασή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προτείνω να συζητηθεί σε έκταση συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού (δείτε ΕΔΩ) να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.
Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. και εκει σας πρόλαβε ο κουλης άχρηστοι ποίος ο κουλης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φίλε

      Διαγραφή
    2. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ζήτησε ο Συριζα αν ακόμη καταλαβαίνεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

      Διαγραφή
    3. Μετά που ξύπνησαν μπορεί να λένε ότι θέλουν έτσι και αλλιώς δεν μετράει με λόγια ...θα μου πεις είδαμε και τις πράξεις 5 χρόνια ένα τίποτε .

      Διαγραφή
  2. Αν βάλει τον όρο ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, μήπως θα ήταν καμπανάκι και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους;
    Μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι καταλαβαίνεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλά αμφιβάλλω σφόδρα αν καταλαβαίνεις γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω ότι είσαι μεγάλος αργόσχολος και χασομέρης!!!

      Διαγραφή
  3. Βρε αντε να χαθητε.2 γάιδαροι μαλωνανε δε ξένο αχυρωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τίνος είναι ο αχυρώνας;

      Διαγραφή
    2. Υπό κανονικές συνθήκες δικός μας, τώρα όμως όχι. Ίσως στο μέλλον τα παιδιά μας, μας συγχωρήσουν για το κακό που τους κάναμε. Ίσως οχι…........

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.