Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας


Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ορίσει την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι με την σκιά της πανδημίας του Covid-19 είναι υποχρεωμένοι να αναστείλουν τις όποιες προγραμματισμένες δράσεις τους. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας με τα μέλη του, πάντα πρωτοστατούν σε Προγράμματα Αγωγής Στοματικής Υγείας, προφανώς όμως πειθαρχούμε λόγω της υφιστάμενης κατάστασης στην αναστολή τέτοιων δράσεων.

Θεωρούμε όμως αναγκαίο να ενημερώσουμε τα δυσοίωνα για την Πατρίδα μας αποτελέσματα μελετών για ένα θέμα τόσο επίκαιρο όσο ποτέ.

Ενώ ο στόχος το 2010 ήταν να έχουμε 90% έλλειψη τερηδόνας, εν τούτοις στην προσχολική ηλικία το ποσοστό είναι 64%, στην έως 12 ετών 37% και έως 15 ετών μόλις 25%...!

Δεσμευόμαστε απέναντί σας να επανέλθουμε όταν αυτό καταστεί δυνατό και σε προτάσεις προς τους πολίτες και στην Κυβέρνηση αλλά και σε δράσεις βελτίωσης των ανωτέρων ποσοστών. Προς το παρόν περιοριζόμαστε, λόγω της πανδημίας, σε επανάληψη των οδηγιών όπως τις διατυπώσαμε στο από 16-03-2020 εκδοθέν δελτίο τύπου του Ο.Σ.Πέλλας .
Τα μέλη του Ο.Σ .Πέλλας δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού των δημοσίων δομών υγείας, αλλά και στους ιδιώτες ιατρούς, για τον τιτάνιο αγώνα τους στη μεγάλη μάχη της αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid-19. Συνάδελφοι, σας ευχόμαστε δύναμη, υγεία και σας παρακαλούμε να δεχτείτε ένα τεράστιο ευχαριστώ για τις άοκνες προσπάθειές σας!

Θέλοντας να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά μας στον περιορισμό της διασποράς του ιού, απευθυνόμαστε με αίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες-ασθενείς μας.

Αγαπητοί φίλοι,

όλα τα μέλη του Ο.Σ. Πέλλας, συντασσόμενοι πλήρως με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την κατά το δυνατό καθυστερούμενη εξάπλωση της πανδημίας, την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και τον Κώδικα Οδοντιατρικής Δεοντολογίας, σας ανακοινώνουμε αυτούσιες τις παρακάτω οδηγίες που έχουμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Ε.Ο.Ο. και σας καλούμε αφού τις διαβάσετε, να τις διαδώσετε και να τις ακολουθήσετε με προσοχή:

* Όταν αισθανθείτε πόνο επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι του προβλήματός σας.
* Όταν εμφανιστεί οίδημα(πρήξιμο) στην περιοχή του στόματος, του προσώπου και του τραχήλου, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.
* Για κάθε άλλη ανάγκη επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.
* Όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου.
* Εάν ανήκετε σε πληθυσμό που βρίσκεται σε καραντίνα, επικοινωνήστε με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και με τον οδοντίατρό σας για λήψη τηλεφωνικών οδηγιών
τηλέφωνα Ε.Ο.Δ.Υ. : 1135 (24ωρη λειτουργία) 2105212000

ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Αγαπητοί φίλοι είναι προφανές από τα ανωτέρω ότι η λήψη τηλεφωνικού λεπτομερούς ιστορικού-για πρόσφατα ταξίδια σε Ελλάδα κα εξωτερικό, για το αν εσείς ο ίδιος ή κάποιος του στενού περιβάλλοντός σας εμφανίζει βήχα, πυρετό, δύσπνοια,διάρροια ή καταβολή δυνάμεων-προηγείται της όποιας επίσκεψης στον οδοντίατρό σας. Επίσης η άσκοπη και δυνητικά επικίνδυνη μετακίνηση των ασθενών, επιβάλλει για το επόμενο διάστημα, τη λειτουργία των οδοντιατρείων μας αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση επειγόντων, κατά την κρίση του οδοντίατρου, περιστατικών. Οι οδηγίες επικαιροποιούνται με τις εξελίξεις και για ότι νεώτερο θα επανέλθουμε. Ευχόμαστε σε όλους υπομονή, προσοχή και ψυχραιμία, όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε! Για την ώρα, '' ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ "

Για το Δ.Σ. του Ο.Σ. Πέλλας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΕΜΙΡΗΣ         ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΛΙΚΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.