Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΙΝΑΛ: Για την κυβέρνηση δε μετράνε όλες οι ζωές το ίδιο


Mε 11245 κρατουμένους και με μόλις 10055 θέσεις για αυτούς, τα καταστήματα κράτησης της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου για νόσηση κρατουμένων και προσωπικού από τη λοίμωξη COVID-19.
Παρότι η κυβέρνηση εδώ και πολλές ημέρες απαγόρευσε συγκεντρώσεις και έκλεισε δομές για την αποφυγή διασποράς της θανατηφόρου επιδημίας, τίποτα δεν έκανε για τις φυλακές της χώρας, επιτρέποντας τη διατήρηση του υψηλού υπερσυνωστισμού. 
Προφανώς για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μετράνε όλες οι ζωές το ίδιο. 


Τουλάχιστον, ας σκεφθούν στην Κατεχάκη ότι η απειλή για την δημόσια υγεία δεν διακρίνει πλούσιους από φτωχούς, δεξιούς από αριστερούς, ελεύθερους από φυλακισμένους.
Επιστημονικές ενώσεις, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ενώσεις, η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων, δείχνουν τον δρόμο. Στην Αμερική και την Ιταλία έχουν ήδη ληφθεί σχετικά μέτρα, ενώ πολλές χώρες ακολουθούν.
Αποσυμφόρηση, με κριτήρια και εφαρμογή των εναλλακτικών της κράτησης μέτρων, με όρους δημόσιας ασφάλειας και ταυτόχρονα με σεβασμό στη ζωή και την υγεία καταδίκων και υποδίκων, πασχόντων κρατουμένων, αλλά και ανηλίκων, νέων, υπερηλίκων και μητέρων με παιδιά στη φυλακή, πρέπει να γίνει τώρα πράξη από την κυβέρνηση.
Η εκδικητικά τιμωρητική λογική που κάποιοι υπερασπίζονται ασκώντας εξουσία, δεν αφορά μια δημοκρατική χώρα.
Από ένα σημείο και πέρα, η ολιγωρία δεν είναι απλώς θέμα αμέλειας. Αποτελεί σοβαρό έγκλημα διακινδύνευσης της ανθρώπινης ζωής, το οποίο θα χρεωθεί η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και η κυβέρνηση συνολικά.

Γιώργους Καμίνης, Βουλευτής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής 
Μαρίνος Σκανδάμης, Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής-

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.