Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας οι οδηγοί των φορτηγών


Την "Αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους" ζητά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.), με επιστολή της προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν ο συντοπίτης μας (κατάγεται από την Αξό) πρόεδρος της Ο.Φ.Α.Ε. Απόστολος Κενανίδης και ο Γεν. Γραμματέας Χαράλαμπος Τσοχαταρίδης, αναλυτικά έχει ως εξής:
Θέμα: “Αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους”
"Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γεν.Γραμματείς,
Με την παρούσα επιστολή και σε συνέχεια της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως με την εξάπλωση του COVID-19, αιτούμαστε την αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.
Το αίτημά μας προκύπτει σε συνέχεια του συμβάντος που προέκυψε την 25 η Μαρτίου και ώρα 16:00μμ στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος της Λεπτοκαρυάς Πιερίας όπου η Τροχαία Κατερίνης ακινητοποίησε λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης αργίας από την ώρα αυτή και έπειτα, πάνω από 60 φορτηγά οχήματα τα οποία είχαν αναχωρήσει από τη Βόρεια Ευρώπη εμπορεύματα που αποτελούνταν από ιατ  τους κάτι που κατέστη αδύνατο εξαιτίας του πολυήμερου ταξιδιού αλλά και των χρονοβόρων καθυστερήσεων που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των περιορισμών που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση του COVID-19 ορισμένες χώρες από τις οποίες διέρχονται. Και στις καθυστερήσεις αυτές προστέθηκε και η ισχύς των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων λόγω της αργίας της 25 ης Μαρτίου στη χώρα μας που ήταν η χώρα προορισμού. Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ανώφελος και καταχρηστικός γιατί περιορίζει και παρεμποδίζει την ομαλή ροή και τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Υπό τις παρούσες συνθήκες με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών που είναι σε ισχύ και δεδομένου ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων καθώς και ο μεγαλύτερος αριθμός των ΔΧ οχημάτων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και τις εθνικές οδούς της χώρας μας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των ελάχιστων φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη διατροφής. Για αυτό το λόγο προτείνουμε την άμεση άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων, όπως ήδη έχουν εφαρμόσει και κάποιες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρακαλούμε πολύ για την κατανόηση από πλευράς σας της άρσης των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών που ισχύουν βάση του ΦΕΚ 58/Β/21-01-2020 που προτείνουμε προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη μετακίνηση των αναγκαίων προϊόντων από τα φορτηγά οχήματα που θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες και την επαρκή τροφοδοσία της αγοράς.
Ευελπιστώντας στην άμεση συνεργασία σας, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και παραμένουμε στην διάθεσή σας για διευκρινίσεις."

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.