Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Στη Βουλή φέρνει το θέμα της πορείας των διαδικασιών ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, η βουλευτής


Στη Βουλή φέρνει το θέμα της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζει, για ακόμα μια φορά, την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των εργασιών κατασκευής του νέου κτιρίου, αφού 6 μήνες μετά την τελευταία διαβεβαίωση του Υπουργού, ότι το έργο, που «ωρίμασε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθεί, παρατηρείται πρωτοφανής καθυστέρηση ως προς την προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή, έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: «Ερώτηση για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα».

Είναι γνωστό πως η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας για την πόλη της Έδεσσας, αφού οι υφιστάμενες υποδομές δεν είναι ικανές να εξυπηρετήσουν  την ομαλή φιλοξενία και λειτουργία των σχετικών υπηρεσιών.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 19-9-2019 αναφορικά με το έργο της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου, έλαβα τη διαβεβαίωσή σας, ότι το έργο, που ωρίμασε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα εγκριθεί άμεσα από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Έξι μήνες μετά ο φάκελος βρίσκεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και παρά το γεγονός πως έχουν ολοκληρωθεί οι γεωτεχνικές μελέτες και ο κτιριολογικός πίνακας του έργου, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η διαδικασία της πρότασης ένταξης του έργου στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων, ώστε, μετά από θετική αξιολόγηση, να δρομολογηθεί η εισήγηση προς τη ΔΕΣΔΙΤ. Κατόπιν τούτων γεννώνται πολλά ερωτήματα για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου. Υπενθυμίζω, δε πως η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2019. Δεδομένου πως: 

- Έχει σημειωθεί, ήδη, καθυστέρηση 8 μηνών.
- Ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη, ανέρχεται σε 30 μήνες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου;
2. Πότε θα κατατεθεί η εισήγηση προς τη ΔΕΣΔΙΤ και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τζάκρη Θεοδώρα

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ρε τζακρη 5 χρονια με το συριζα και αλλα 5 με τους άλλους κυβερνουσατε τι έκανες τότε; αντε παράτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα εσυ εισαι ασχετος με το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ ακόμα ποιο ασχετοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.