Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Θετικό βήμα η σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής για το ροδάκινο


Τη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών συμφώνησαν σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, με σκοπό τη στήριξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
Σχετικά με την εξέλιξη αυτήν ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης δήλωσε: 

«Η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη κυρίως για το ροδάκινο, καθώς η εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας, η οργάνωση και η διαχείριση των αγορών με διαφάνεια, η καλύτερη προσαρμογή του προϊόντος σε προγράμματα ποιοτικής βελτίωσής τους, και καλύτερο συντονισμό της διάθεσής του, θα μπορέσει πραγματικά να δώσει ώθηση στην παραγωγή του ροδάκινου. Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται στα όρια τους. Η σύσταση της Διεπαγγελματικής θα δώσει τη δυνατότητα προστασίας σε πρώτο βαθμό του ίδιου του προϊόντος και κατ’ ακολουθία των παραγωγών. Αναμφίβολα είναι ένα θετικό βήμα στο σύνολο των προσπάθειών που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών. Έχουμε να συζητήσουμε και άλλα μέτρα, όπως το πρόγραμμα της χυμοποιήσης και η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, που πιστεύω θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Εσυ τελικά είσαι σε άλλη διάσταση!εδώ η χώρα τρέχει και δεν φτάνει εσύ τρέχεις 4 μήνες μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.