Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού - 45 συνολικά στην Ελλάδα


Στα 45 ανέρχονται πλέον τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, ειδικού λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ.
Και τα 14 νέα κρούσματα είναι άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στην Ιερουσαλήμ.
Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, οι ομάδες των νομών Ζακύνθου, Ηλείας και Αχαΐας που θα δίνουν παιχνίδια εκτός έδρας, αυτά θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
Ακόμη, παρατείνεται μέχρι τις 14 Μαρτίου το μέτρο της αναστολή σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό.

Αναμένεται να νοσήσει το 5%-10% των Ελλήνων

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος καθώς η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα. Εκτιμά δε πως θα νοσήσει από τη νόσο το 5-10% του πληθυσμού εφέτος, και ανέφερε προκειμένου να προλάβει, όπως είπε, την επιδημία του φόβου και του πανικού που είναι πολύ χειρότερες, πως από την εποχική γρίπη νοσεί το 15% των Ελλήνων.

Οι ευπαθείς ομάδες στο επίκεντρο των μέτρων

Οι άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, καρδιολογικά, μεταβολικά, ανοσοκατασταλμένοι, απειλούνται από τα ήπια ή και ανύπαρκτα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το 80% εκείνων που νοσούν. Για αυτές τις ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού τα μέτρα υγιεινής αλλά και τα μέτρα αυτοπεριορισμού αποκτούν πραγματικά άλλη σημασία, καθώς γίνονται το πιο ισχυρό όπλο τους.

Τέλος ανέφερε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.