Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πέλλας: Η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους χαμηλοσυνταξιούχους


Η  διοίκηση του εργατικού κέντρου κατήγγειλε με κάθε τρόπο  ότι  μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης,  την υποβάθμιση και του ΣΕΠΕ, την  αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μια σειρά άλλες αντεργατικές διατάξεις, που οδηγούν  καθημερινά σε  απολύσεις και μειώσεις μισθών, η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Δίνει  ελάχιστες αυξήσεις μόνο σε λίγους, ενώ για την μεγάλη  πλειοψηφία, επιφυλάσσει νέες μειώσεις συντάξεων, μέσω της κατάργησης της 13ης σύνταξης. Προβλέπει λιγότερα χρήματα για κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020. Αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα, αυξάνοντας σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές για το 90%  των ελεύθερων επαγγελματιών, ευνοώντας  σαφώς τα μεγάλα εισοδήματα.
Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες  σε χιλιάδες συνταξιούχους και διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα   Όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει το νόμο Βρούτση, μέσα στην επόμενη πενταετία, αυξάνονται τα γενικά όρια συνταξιοδότησης   στα 68 χρόνια, το 2024.Μετά τα 68 χρόνια το 2024, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανεβεί κι άλλο, στα 69 χρόνια το 2036, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος, το 2045, φθάνοντας τα 70, το 2057 (στα 71) και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων. Η επίθεση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και μείωσης των γεννήσεων.
Για μας ,  για το συνδικαλιστικό κίνημα , πάγια και βασικά αιτήματα, όπως έχουν αποτυπωθεί διαχρονικά, αποτελούν η διασφάλιση και η διατήρηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής), ως θεμελιώδους θεσμού κοινωνικής προστασίας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, η εξασφάλιση της εγγύησης του κράτους στη χρηματοδότησή του, με σκοπό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητά του, η επαναχορήγηση της 13ης και της 14ης σύνταξης, με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, των ανείσπρακτων οφειλών προς τα Ταμεία, Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας .

 Τις  θέσεις  μας αυτές μαζί με θέματα που αφορούν τους εργαζομένους της περιοχής μας όπως  και την  αποκατάστασης αδικιών του Ν. 4336/2015 σχετικά με τις συνταξιοδοτικές διατάξεις για τα μέλη των οικογενειών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με βαριές αναπηρίες και είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα,  τις κάνουμε γνωστές με κάθε τρόπο και μέσο . Στα πλαίσια αυτά  καταθέσαμε πριν λίγο μέρες στους υπευθύνους Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής  κ Βασίλη Κεγκέρογλου και
Κ. Γεώργιο Μουλκιώτη 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.