Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δύο εγκλωβισμένες γυναίκες από Πέλλα και Γιαννιτσά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου



Εγκλωβισμένοι εξακολουθούν να παραμένουν και σήμερα στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου 200 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στα αεροδρόμια από τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, οι 200 περίπου Ελληνες παραμένουν από χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Stansted της Αγγλίας καθώς ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία μεταξύ των εγκλωβισμένων, εκτός από την 26χρονη Ζ.Δ. από την Πέλλα, στην οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, βρίσκεται επίσης και η 34χρονη Ε. Σ. από τα Γιαννιτσά.
Άπαντες που επιθυμούσαν να επαναπατριστούν έφτασαν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις 5.30 ώρα Αγγλίας, όπως ανέφεραν οι οδηγίες της αεροπορικής εταιρείας. Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη να γίνει η παράδοση των αποσκευών βγήκαν οι ανακοινώσεις για την ακύρωση των πτήσεων. Αρχικά ακυρώθηκε η πτήση προς Θεσσαλονίκη και έπειτα από 15 λεπτά ακυρώθηκε και εκείνη με προορισμό την Αθήνα και όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, δεν ενημερώθηκαν σχετικά από την αεροπορική εταιρεία.
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι την ευθύνη έχει η αεροπορική εταιρία. "Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας" αναφέρει η Πολιτική Προστασία.
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" δύο εκ των εγκλωβισμένων στο Λονδίνο, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αλλά και την αγωνία τους.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Επικνδυνο να ερθουν πισω καραντίνα επειγόντως σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη κ οχι κατοίκων γιατι βγαινουν κυκλοφορούν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτονόητο οτι θα μείνουν σε καραντίνα. Το που ομως εχει σημασία να μην ερθεουν σε επαφή πρώτα πρώτα με τους δικούς της ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.