Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συντάξεις: Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές


Τον Αύγουστο αναμένεται να δοθούν εφάπαξ τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις με βάση τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Αυτό προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Νωρίτερα τον Ιούνιο πρόκειται να καταβληθούν τα αναδρομικά στις επικουρικές. Ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ προβλέπει τα παρακάτω τρία στάδια:

1. Επανυπολογισμός κύριων συντάξεων εντός 6 μηνών (Φεβρουάριος –Ιούλιος 2020) για 900.000 συνταξιούχους που έχουν έως 40 έτη ασφάλισης.

2. Πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών κύριων συντάξεων μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

3. Επανυπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων (Μάρτιος –Απρίλιος ή και Μάιος) με ακύρωση των μειώσεων σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ τον Ιούνιο του 2016.

Ήδη ο ΕΦΚΑ προχωρεί άμεσα στον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων.Στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών. Όσοι δικαιούνται αυξήσεις θα τις πάρουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019 καθώς από τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου τόσο για τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης όσο και για την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στις επικουρικές συντάξεις το 2016 και κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΒΡΙΟ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ, ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!
    ΜΙΑ ΖΩΗ......ΨΕΜΑ,ΨΕΜΑ,ΨΕΜΑ....!!!!!!!!!😡😡😡😡

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.