Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία


Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνουν από αύριο τα δημοτικά σχολεία, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη.

Το υπουργείο, όπως ανέφερε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.

Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει τρεις επιλογές: Την περικοπή ύλης, ειδικά για τους μαθητές πανελλαδικών, την παράταση σχολικής χρονιάς και την αλλαγή ημερομηνίας Πανελλαδικών.

Οι κινήσεις του υπουργείου, ωστόσο, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, θα εξαρτηθούν από την πορεία αντιμετώπισης του ιού και τις εισηγήσεις ειδικών.

«Στόχος είναι οι μαθητές να πάνε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία στις εξετάσεις», επεσήμανε.

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί ήδη σε 49 νομούς, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ' λυκείου και ότι από αύριο, Δευτέρα, θα ενταχθούν και οι 5 τελευταίοι νομοί στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. ...από αύριο τα δημοτικά σχολεία, .......
  Τακτοποίησαν το θέμα με τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και έφτασαν στα Δημοτικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας συνεννοηθούν εκεί στο υπουργείο οι δυο κυρίες.
  Η μία δήλωσε χθες Κυριακή ότι αύριο ξεκινά η τηλεκπαιδευση στο δημοτικό και η άλλη σήμερα το πρωί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ασχολήθηκαν με το Λύκειο, όλα δουλεύουν ρολόι, και αυτήν την εβδομάδα θα ασχοληθούν με το γυμνάσιο και το δημοτικό.
  Δήλωσε δε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι όλοι σχεδόν οι μαθητές έχουν internet , οι ελάχιστοι που δεν έχουν θα κάνουν με το τηλέφωνο και χρέωση μια αστική μονάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε παιδιά κάποιες οικογένειες δεν έχουν τα στοιχειώδη.Να πληρώσουν το νοίκι το ρεύμα.Πως θα έχουν ίντερνετ η σταθερό τηλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ακόμα και να λυθεί το θέμα. Internet,σε κάποια σπίτια δεν υπάρχει υπολογιστής,ή υπάρχει ένας για όλη την οικογένεια...ποιος θα τον πρώτο χρησιμοποιήσει ,και ειδικα όταν υπάρχει υποψήφιος πανελληνίων....και..τέλος...κάτι πολύ πιο απλό...ποσά παιδιά πιστεύετε οτι υσ ασχοληθούν ,απο τη στιγμη που είναι προαιραιρικο?εδώ με το ζόρι διαβάζουν τα μαθήματα τιυ σχολείου όταν πρέπει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ήδη τα έχει λύσει ο Λάκης από την πλατεία, με ανακοίνωση που έβγαλε. Πρώτος ο νομός μας στην διδασκαλία, ήδη έλυσε το ίντερνετ, και θα θα δώσει υπολογιστές σε όσους δεν έχουν.
  Μπράβο!!πολύ σημαντικό να έχεις βουλευτή στην ορκωμοσία της προέδρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.