Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπολεμική εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ν. Μυλότοπο


Αγώνας για την υπεράσπιση της ειρήνης

Ο εργαζόμενος λαός και  η νεολαία παρακολουθούν, με ιδιαίτερη ανησυχία, τα σύννεφα του πολέμου να μαζεύονται στην περιοχή: την όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ, τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία και στη Λιβύη, την υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, Ρωσία και άλλες χώρες, την πολιτική της κυβέρνησης -με τη συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης- για ανανέωση και επέκταση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα και για εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνες αποστολές, με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, στη Λιβύη, στη ΝΑ Μεσόγειο.  Με τη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε νέους χώρους στους φονιάδες των λαών, πέρα από τη βάση της Σούδας, που αναβαθμίζεται. Ενισχύεται  έτσι ο επικίνδυνος πολεμικός άξονας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και την Κύπρο, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ. 

Οι ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για να δράσουν εκατοντάδες μίλια μακριά, υπερασπιζόμενες τις ΑΟΖ, που θα εκμεταλλευθούν ουσιαστικά οι πολυεθνικές. Μετατρέπουν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο σε μια τεράστια βραδυφλεγή βόμβα, τόσο από στρατιωτική άποψη όσο και λόγω της απειλής ανυπολόγιστης καταστροφής του περιβάλλοντος, όταν -κι όχι άμα- γίνει το πρώτο μεγάλο ατύχημα στις εγκαταστάσεις άντλησης υδρογονανθράκων στο βυθό της Μεσογείου. Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός (όπως και οι άλλοι λαοί) από την κούρσα των ανταγωνισμών. Τα κέρδη θα πάνε στις πολυεθνικές, το αίμα, το δάκρυ, ο ιδρώτας και η μόλυνση στους λαούς. Το συμφέρον των εργαζομένων είναι η οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς, χωρίς πολέμους, πολεμικές απειλές, ιμπεριαλιστική και αιματηρή επαναχάραξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Σε αυτό το στόχο, στον αγώνα για την αποτροπή του πολέμου, το εργατικό κίνημα βρίσκει το διεθνιστικό του περιεχόμενο.  
- Έξω τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου από την χωρά μας. Έξω από το ΝΑΤΟ
- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
- Κοινή πάλη των λαών Ελλάδας-Τουρκίας και όλων των χωρών της περιοχής για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερία, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.  
- Δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνική ολιγαρχία, για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις των πολυεθνικών.
- Οι εργαζόμενοι και οι νέοι δεν θα πολεμήσουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, θα αγωνιστούν για τα δικά τους δικαιώματα και τις ανάγκες.  
- Οι πόλεμοι και οι ανταγωνισμοί είναι που γεννούν φτώχεια και καραβάνια προσφύγων που ξενιτεύονται για να σωθούν. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι! 


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  - ΣΥΖΗΤΗΣΗ                            
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΥΛΟΤΟΠΟ - ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΠΘ - ΣΠΥΡΟ ΜΑΡΚΕΤΟ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 σχόλια:

  1. 3 λαλούν και 2 χορεύουν, επαγγελματίες της θεωρητικής πολίτικης τίποτε για τον Ελληνα εργάτη κρίμα μια φορά που τους ψήφισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φασίστες παράγουν μίσος και κακιά,πόσο καλύτερη θα ηταν η χώρα μας χωρίς αυτούς και τους ναζί της χ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.