Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσοχή: Ο Κορωνοϊός ενθαρρύνει απατεώνες και κλέφτες! - Συστάσεις του Διευθυντή Αστυνομίας Πέλλας


Θύματα απατεώνων πέφτουν το τελευταίο διάστημα ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στα σπίτια τους λόγο του Covid 19. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν καταγραφεί περιστατικά σε περιοχές της χώρας (χθες στο Βόλο) με ηλικιωμένους που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής από κάποιους οι οποίοι τους επισκέφθηκαν στα σπίτια τους και με την δήθεν ιδιότητα του δημοτικού υπαλλήλου προσφέρθηκαν να τους βοηθήσουν. Ειδικότερα, οι «αετονύχηδες» προσφέρονται να τους κάνουν τα ψώνια προκειμένου να μην βγουν οι ίδιοι σε πολυσύχναστα μέρη και αντί γι’ αυτό παίρνουν τα χρήματά τους και εξαφανίζονται.
Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να μην εμπιστεύονται κανέναν παρά μόνο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά, ώστε να μην σημειωθούν παρόμοια περιστατικά στην Π.Ε. Πέλλας.


Κλοπές

Επίσης, σημειώθηκαν στη γειτονική Ημαθία και συγκεκριμένα στη Βέροια,  περιστατικά με κλοπές τσαντών και πορτοφολιών που βρίσκονται σε αυτοκίνητα πολιτών που βγαίνουν από τα σπίτια τους για περπάτημα ή για τρέξιμο σε ανοιχτούς και δημοτικούς χώρους. Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να περπατήσουν ή να τρέξουν  (πάντα μόνοι τους) να μην έχουν μαζί τους ή να μην αφήνουν στα αυτοκίνητά τους τσάντες, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια με τραπεζικές κάρτες κ.λ.π.

Συστάσεις σε οδηγούς και επαναπατρισθέντες

Παράλληλα, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας, οδηγούς ή φοιτητές που επέστρεψαν αυτές τις ημέρες από το εξωτερικό (οδηγοί από το Ιράν ή φοιτητές κυρίως από το Λονδίνο) να τηρήσουν πιστά τον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες στα σπίτια τους. Πρόκειται για σοβαρή ατομική ευθύνη του καθενός ο κατ΄ οίκον περιορισμός  για 14 ημέρες που πρέπει να τίθενται όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό. Εξαιτίας της κρίσης με τον κορωνοϊό, είναι γνωστό ότι επέστρεψαν οδηγοί και φορτηγατζήδες από το εξωτερικό, ενώ πολλοί φοιτητές από Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, επέλεξαν τον επαναπατρισμό τους. 
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, τα μέτρα για την αναστολή των λειτουργιών σε όλες τις εκκλησίες στην Π.Ε. Πέλλας τηρήθηκαν σήμερα Κυριακή πιστά και δεν παρουσιάστηκε καμιά παραβατική συμπεριφορά. Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή.
Προσοχή και υπευθυνότητα λοιπόν… Μένουμε σπίτι!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.