Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Υπευθυνότητα, λογική και αλληλοϋποστήριξη» συνιστά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού


Πρόσκληση για έκτακτη συνάντηση εργασίας στην ΠΕ Πέλλας αύριο 13-3-2020 στις 9 πμ.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΚΜ με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. 
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε τρεις άξονες:

Α. Μέτρα λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
1.Αναστολή των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας, δηλαδή του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Επιτροπής Ανάπτυξης, της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, της Μητροπολιτικής και Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες θα συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα ζητήματα δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.
2. Αναστολή όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι εποπτευόμενοι από την Περιφέρεια φορείς.
3. Αναστολή της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις εκθέσεις και τις διοργανώσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
4. Αναστολή όλων των παραχωρήσεων των χώρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του παρεκκλησίου εντός του αύλειου χώρου στην Βίλα Αλλατίνι.

Β. Μέτρα για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών:
1. Ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε μέσο, όπως εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου σε κάθε Γενική Διεύθυνση και σε κάθε μία από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.
3. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνει πλήρως αποδεκτή την υποβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες μας.
4. Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, καθιερώνουμε ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης στις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη, τρεις ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
5. Αναστέλλεται η διενέργεια όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.
6. Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων επισκεπτών που επισκέπτονται όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Γ. Απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
1. Αξιοποίηση στο μέγιστό δυνατό βαθμό της τηλεργασίας στο σπίτι.
2. Προάσπιση της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αποσύρονται εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.
3. Εκ περιτροπής αδειοδότηση σε γονείς παιδιών μέχρι 15 ετών.
4. Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής.

Ο κ. Τζιτζικώστας ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, των Επιτροπών καθώς και των συνεδρίων και της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ.
Επίσης, ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης Ολομέλειας για τις 24-26 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και των Οργάνων της.

Προκειμένου να υπάρξει πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας προγραμμάτισε για αύριο Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ., στην αίθουσα συσκέψεων του 3ου ορόφου, συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των επικεφαλής των οικείων υπηρεσιών. Η πραγματοποίηση της σύσκεψης είναι αναγκαία προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν και, ακόμη, να εξασφαλιστεί ο συντονισμός της δράσης όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και προσώπων. 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Χρειάζεται να υψώσουμε έγκαιρα τείχη προστασίας και να αποτρέψουμε, περιορίσουμε τη διάδοση του κορονοϊού, με τη λήψη κατάλληλων μέτρων και τη συνεργασία μεταξύ πολιτών και πολιτείας. Όπως είναι γνωστό, η πρόληψη είναι καλύτερη από την εκ των υστέρων παρέμβαση, καθώς έτσι περιορίζονται το οικονομικό κόστος και οι επιπτώσεις που, στην συγκεκριμένη περίπτωση, απειλούν ανθρώπινες ζωές. Ο άνθρωπος χρειάζεται να δείξει ότι είναι ένα λογικό ον που μπορεί να χρησιμοποιεί τις γνώσεις, τα μέσα επικοινωνίας και την τεχνολογία για καλό σκοπό. Συνιστάται λοιπόν υπευθυνότητα, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Οι υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας, όλες αυτές τις ημέρες και από αύριο πιο επισταμένα, βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί και ότι άλλο χρειαστεί». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.