Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για το κατάστημα ΕΛΤΑ Άρνισσας


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη ζητά από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Άρνισσας και των γύρω περιοχών για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ της πόλης.

Ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά την με Α.Π. 2984 από 03-03-2020 επιστολή του Προέδρου και του Συμβουλίου Κοινότητας Άρνισσας, της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας, του Δήμου Έδεσσας, στην οποία αναφέρεται η μείωση του προσωπικού του καταστήματος ΕΛΤΑ Άρνισσας σε μόλις έναν μόνιμο υπάλληλο. Μέχρι πρόσφατα το μόνιμο υπάλληλο συνέδραμαν συμβασιούχοι υπάλληλοι. Η σύμβαση του τελευταίου έληξε πριν 3 εβδομάδες.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπαλλήλου, ο όγκος των συναλλαγών του καταστήματος, το οποίο εξυπηρετεί όλη την περιοχή του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, ήτοι 4.000 μόνιμων κατοίκων, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί από ένα μόλις άτομο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πέρα από την κίνηση σε αλληλογραφία και δέματα, το κατάστημα εξυπηρετεί επίσης το 70% των συνταξιούχων της περιοχής για την πληρωμή των συντάξεων, αλλά και άλλες οικονομικές πράξεις, όπως εξόφληση λογαριασμών, εμβάσματα, αγορά εργοσίμων κ.α.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Άρνισσα είναι απαραίτητη και οφειλόμενη υπηρεσία του κράτους προς του πολίτες της Πέλλας. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπαλλήλου να ανταποκριθεί στη ζήτηση του κόσμου για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες στις ακριτικές περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας, που προσφέρουν τόσα πολλά στην οικονομία του τόπου μας. Στηρίζω το δίκαιο αίτημα της Κοινότητας και του κόσμου της Άρνισσας και της Βεγορίτιδας.»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.