Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εφαρμογή βιωματικού παιχνιδιού στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA1 στο 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας



Η ΔΔΕ Πέλλας υλοποίησε  στη  Ljubljana της Σλοβενίας από 27-01-2020 έως 02-02-2020 πρόγραμμα ERASMUS+, Δράση ΚΑ101-061165 με τίτλο: 
“ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ” με τη συμμετοχή και δύο εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
         Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου βιωματικά παιχνίδια /δραστηριότητες στο τμήμα Β2 του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Δάγκα Αντωνίας και Πρίτσου Κυριακής.  Κύριος στόχος της δράσης ήταν η συνειδητοποίηση της αξίας της ομαδικότητας, αλλά και η αναγνώριση δυσκολιών που προκύπτουν κατά τη συνεργασία.
         Οι μαθητές/τριες λειτούργησαν μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, κατανοώντας  τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής κοινωνίας. Στο τέλος συμπλήρωσαν poster με το δέντρο της συνεργασίας, το οποίο αναρτήθηκε στον κεντρικό πίνακα του σχολείου, όπου αποτύπωσαν τις ωφέλειες, τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που αναδύθηκαν  κατά τη συμμετοχή τους στο βιωματικό παιχνίδι.
         Η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στο σχολείο του 21ου αιώνα προϋποθέτει την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, ώστε τα άτομα από μικρή ηλικία: 
να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με το περιβάλλον και
να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την αναγνώριση και το σεβασμό της αξίας του άλλου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.