Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΟΦ: μόνο με συνταγή η χορήγηση Plaquenil


Χορήγηση του φαρμάκου Plaquenil, μόνο με συνταγή φυλασσόμενη επί διετία, όπως ακριβώς έχει γίνει για τα αντιιικά φάρμακα, αποφάσισε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά την τεράστια ζήτηση που καταγράφεται στα φαρμακεία της χώρας τα τελευταία 24ωρα για ένα έως πρότινος φάρμακο με πολύ μικρή κυκλοφορία στην ελληνική αγορά.  Το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, χορηγείται σε περιπτώσεις ερυθηματώδη λύκου και ρευματοειδούς αρθρίτιδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 «πούλησε» στην Αττική λιγότερα από 250 τεμάχια, περιέχει τη δραστική ουσία υδροχλωροκίνη, και έγινε «ανάρπαστο» τα τελευταία 24ωρα έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ενδέχεται να βοηθάει στη θεραπεία του COVID-19.

«Εδώ και 2-3 ημέρες έρχονται πολίτες και ζητούν να αγοράσουν το φάρμακο. Τους ενημερώνω ότι θα πρέπει να έχουν συνταγή γιατρού και κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί ότι πάσχουν από τις ασθένειες για τις οποίες ενδείκνυται το φάρμακο. Ουδείς επιστρέφει», σημειώνει
ο κ. Λουράντος. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.