Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τοyota: Προσωρινό «λουκέτο» σε όλες τις μονάδες στην Ευρώπη


Στην προσωρινή αναστολή της παραγωγής όλων των εργοστασίων της στην Ευρώπη προχωρεί η Toyota, ανακοινώνοντας σήμερα προσωρινό «λουκέτο» για τις μονάδες της στη Ρωσία, έχοντας ήδη εφαρμόσει το μέτρο σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο κορωνοϊός «παγώνει» την οικονομική δραστηριότητα. O ιαπωνικός όμιλος ζήτησε δάνεια ενός τρισ. γιέν από τις ιαπωνικές τράπεζες.

Το εργοστάσιο στη Ρωσία θα αναστείλει τη λειτουργία του από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι μονάδες της Toyota στην Ευρώπη θα παραμείνουν κλειστές στο συγκεκριμένο διάστημα. Ο ιαπωνικός όμιλος αυτοκινήτων έχει προγραμματίσει την επανέναρξη ορισμένων ευρωπαϊκών εργοστασίων μετά τις 20 Απριλίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η πανδημία του Covid-19 επηρεάζει την Toyota και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς αναστέλλουν την παραγωγή ανά τον κόσμο. Η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση των μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και της Toyota.

Ο ιαπωνικός όμιλος έχει ζητήσει πιστωτικές διευκολύνσεις ενός τρισ. γιέν(9 δισ. δολάρια) από τις ιαπωνικές τράπεζες.

Παράλληλα, παρέτεινε την περίοδο αναστολής παραγωγής σε Βραζιλία και Μαλαισία θα θα σταματήσει τις δραστηριότητες σε τρία εργοστάσια στην Ταϊλάνδη για περίπου ένα δεκαήμερο. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.