Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: Στους 121 νεκροί στην Ελλάδα, 156 νέα κρούσματα, τα 150 στο Κρανίδι


Συνολικά 2.401 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 56% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας,, εκ των οποίων 156 είναι νέα (τα 150 στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι). Από αυτά, το 24% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.111 (46%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον ανακοίνωσε πέντε ακόμα θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στα 121. 

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 74 έτη, από αυτούς οι 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 91% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 59 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι 16 (27,1%) γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 84,7% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 46 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 55.666 κλινικά δείγματα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.