Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Το περίφημο κέικ με 3 υλικά χωρίς μίξερ (Σοκολατόπιτα)


Φτιάξτε ένα φανταστικό κεικ με 3 υλικά χωρίς μίξερ,χωρίς αυγά,χωρίς αλεύρι!!Μια τέλεια πρόταση για πάρτι,για γιορτές ή για ότι άλλο εσείς θέλετε
Αποσπώμενη φόρμα 20 - 22 εκατοστά!!

Υλικά
360 γρ μπισκότα oreo
300 γρ γάλα
20 γρ μπέικεν πάουντερ
Προαιρετικά
Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα+100 γρ ζεστό γάλα
Λευκή τρούφα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας 2,5 πακέτα μπισκότα oreo.
Διαχωρίζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ από το μπισκότο σε ένα άλλο μπολ.Συνεχίζουμε θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη το μπισκότο.Αφού το θρυμματίσουμε πολύ καλά για να μην έχει κομμάτια το ρίχνουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και την λευκή κρέμα που είχαμε διαχωρίσει από τα μπισκότα.Επειδή το μείγμα είναι λίγο πιο σφιχτό από ότι το θέλουμε συμπληρώνουμε ακόμη 50 γρ γάλα.(Συνολικά το γάλα να ναι 300 γρ).Έπειτα ρίχνουμε και το μπέικεν συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ.αφού την έχουμε αλείψει καλά με ηλιέλαιο κόβουμε κομμάτια λαδόκολλας για να μην μας κολλήσει το κέικ. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά στους 160 c.Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.Έπειτα βγάζουμε την λαδόκολλα πάνω κάτω από το κέικ. Μπορούμε να το φάμε και έτσι η προαιρετικά να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να το πασπαλίσουμε με λευκή τρούφα.Οπως και να το στολίσουμε με γλάσο ή χωρίς είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ που θα το λατρέψετε.Μπορείτε να το σερβίρετε σε πάρτι ,γιορτές ή όπου άλλου εσείς θέλετε.!!Καλή σας επιτυχία!!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.