Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ. Μακεδονία: Πρωταθλήτρια στα "300άρια" η Χαλκιδική - Μία παράβαση σήμερα στην Πέλλα


Συνολικά 41 πρόστιμα των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας επέβαλαν σήμερα σε διάστημα εννέα ωρών σε όλη τη χώρα, αστυνομικοί, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούν για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 41 παραβάσεις, οι 14 βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία. Οι 10 από αυτές ήταν στη Χαλκιδική, οι δύο στις Σέρρες, μία στην Πιερία και μία στην Πέλλα. Σε οκτώ περιπτώσεις στη Χαλκιδική αφαιρέθηκαν πινακίδες από ΙΧ, ενώ και στις δύο περιπτώσεις στις Σέρρες και σε αυτή της Πιερίας συνέβη το ίδιο.
Στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις για μετακίνηση εκτός νομού ενώ σε επτά περιπτώσεις έγινε αφαίρεση πινακίδων από τα ΙΧ. Ακόμα, βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

"Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:
(41) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:
(14) στην Κεντρική Μακεδονία
(12) στην Αττική,
(9) στη Θεσσαλονίκη,
(4) στη Δυτική Μακεδονία,
(1) στη Δυτική Ελλάδα και
(1) στην Ήπειρο.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (32) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (495) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (285) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
(614) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(228) στην Αττική,
(58) στην Κεντρική Μακεδονία,
(48) στη Δυτική Ελλάδα,
(44) στη Θεσσαλονίκη,
(41) στην Κρήτη,
(38) στην Πελοπόννησο,
(33) στο Βόρειο Αιγαίο,
(32) στη Στερεά Ελλάδα,
(24) στο Νότιο Αιγαίο,
(21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(19) στα Ιόνια Νησιά,
(14) στη Θεσσαλία,
(11) στην Ήπειρο και
(3) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (42.606) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Γιαυτο γεμισαν τα χωρια απο μονιμους κατοικους θεσσαλονικης??απο χθες ξεκινησαν να ερχονται οχι απο σημερα.και φυσικα θα φυγουν τριτη τεταρτη οπου δεν θα υπαρχει ελεγχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.